Debrecen hírei

2018.07.03. 14:48

A „debreceni modellről” tanácskoztak

Debrecen - A modell a bírók munkaterhe közötti aránytalanságok felszámolását és az arányosság fenntartását szolgálja.

Debrecen - A modell a bírók munkaterhe közötti aránytalanságok felszámolását és az arányosság fenntartását szolgálja.

Másfél napos jógyakorlat-börze kezdődött a Debreceni Törvényszéken kedden. A konferencián a „debreceni modell” bevezetésének tapasztalataival ismerkedhetett meg a mintegy száz meghívott törvényszéki, közigazgatási és munkaügyi bírósági, járásbírósági elnök, kollégiumvezető, valamint igazgatási vezető.

A meghívottak tematikus előadásokon vehettek részt, melyeken részletesen beszámoltak a „debreceni modellről”. Ezután csoportos beszélgetéseket tartottak, amelyeken a modell bevezetésének technikai elemeit és az arányos munkateher elérését megalapozó szignálási rendszer alkalmazásának kérdéseit vitathatták meg.

Szerdán, a börze második napján a bíróság hatékony működésére kialakított szervezeti modellbe épített ösztönzési technikákról folyik tanácskozás.

Dr. Cserni János, az Országos Bírósági Hivatal Igazgatásszervezési Főosztályának vezetője a munkatehermérés aktuális helyzetéről adott tájékoztatást a jelenlévőknek. Dr. Kahler Ilona, a Debreceni Törvényszék elnöke felvázolta az elsőként a Debreceni Járásbíróság, majd a Debreceni Törvényszék bíróságain alkalmazott motivációs szervezeti modell bevezetésének folyamatát.

A „debreceni modellről” a Debreceni Törvényszék, valamint a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara közösen tanulmányt készített. Ezt dr. Kovács Ágnes egyetemi adjunktus mutatta be a résztvevőknek. A hatékonyságon, időszerűségen, magas dolgozói és ügyfél-elégedettségen alapuló motivációs szervezeti modell változó elemeiről dr. Szurdi Béla, a Debreceni Törvényszék elnökhelyettese tartott előadást.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!