Debrecen hírei

2018.07.21. 18:13

A boldogság és a lelki béke megtalálása a céljuk

Debrecen - A háromnapos eseményre idén is több ezer érdeklődőt vártak a szervezők.

Debrecen - A háromnapos eseményre idén is több ezer érdeklődőt vártak a szervezők.

  • A szokásokhoz híven ezen a nyáron is egy háromnapos kongresszuson vehetnek részt a Jehova Tanúi gyülekezeteinek tagjai július 20. és 22. között a debreceni Főnix Csarnokban. A rendezvényre a szervezők Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből, valamint Szlovákia határ menti településeiről több mint 7300 embert várnak.
  • Montlika Imre, a rendezvény egyik szervezője lapunknak elmondta, a kongresszus a Légy bátor! címet kapta, mivel arra szeretnék ösztönözni az embereket, hogy merjenek jót cselekedni, helyesen dönteni és elutasítani a rosszat.
  • Hasonló rendezvényeket már az 1800-as évek vége óta szinte folyamatosan szerveznek a világ számos pontján. Az összejövetel egyik fénypontja a keresztelkedés.
  • Több mint száz éves hagyományokra tekint vissza a Jehova Tanúinak kongresszusa, amelyet évente három alkalommal, kora tavasszal, a májustól szeptemberig terjedő időszakban, valamint késő ősszel tartanak. A cívisvárosban ezen a hétvégén a Főnix Csarnokban találkoznak a közösség tagjai.

    Montlika Imre, a kongresszus egyik szervezője kifejtette, ahogy a vallás terjedt, úgy gyarapodott azoknak az országoknak és a településeknek a száma, ahol hasonló rendezvényeket tartanak.

    Ápolják kapcsolataikat

    – Debrecen hosszú évek óta ad otthont a kongresszusnak, amely alatt több ezer embert látunk vendégül. A cívisvárosban jelenleg nyolc gyülekezet van, taglétszámuk 80 és 100 között mozog. Ezen felül sok érdeklődőnk van, akik tanulmányozzák a Bibliát és járnak az összejöveteleinkre, velük együtt összesen több mint másfél ezer embert számlálunk. A Biblia tanulmányozása nagyon sok tagunknak segített abban, hogy teljesen megváltozzon az élete, és boldogan éljen, akkor is, ha korábban követtet el hibákat – mondta.

    A legtöbb vendég minden évben részt vesz a rendezvényeken, ez pedig lehetőséget ad arra, hogy ápolják a korábban kialakult kapcsolataikat és találkozzanak ismerőseikkel. A programokat idén is úgy állították össze, hogy azok üdítően hassanak az ember szellemiségére – mutatott rá Montlika Imre. Elmondta, arra törekednek, hogy a Biblia tanítása által minden vendég megtalálja a lelki békéjét és boldogságát, amely folyamat nehéz ugyan, de nem lehetetlen.

    BR

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!