Debrecen hírei

2018.06.19. 14:53

Idén nem nyit ki a Macsi-Balcsi

Debrecen - Ez a hely a környékbeliek egyik legkedveltebb strandja, de az idén sajnos nem nyitja meg kapuit, pedig itt a jó idő és a strandszezon.

Debrecen - Ez a hely a környékbeliek egyik legkedveltebb strandja, de az idén sajnos nem nyitja meg kapuit, pedig itt a jó idő és a strandszezon.

A Debrecen környéki szabad vizek közül egyébként egyedül a Látóképi Tófürdőben szabad úszni, máshol tilos vagy legalábbis tilos lenne fürdeni. Ennek ellenőrzésére a rendőrségnek van joga. A Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály információi alapján a megyében a 2018. évi nyári szezonban szabadtéri strandfürdő nem üzemel.

Jelenleg a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. üzemelteti a helyet, és a Napló érdeklődésére Kovács Anita marketing- és reklámreferens elmondta nekünk, hogy mi is az oka, hogy a sokak által közkedvelt strand zárva marad.– Szakembereink elvégezték a Látóképi Tófürdő állapotfelmérését, műszaki felülvizsgálatát, valamint számba vették a szükséges fejlesztéseket. A biztonságos üzemeltetéshez szükséges korszerűsítésekhez olyan mértékű forrásra lenne szükség, melyet a TRV Zrt. jelenleg nem tud vállalni. Társaságunk a létesítmény vagyonkezelőjével, a Tiszántúli Vízügyi Igazgatósággal egyeztetett az üzemeltetési lehetőségekről. A jogszabályi előírásoknak is megfelelő új üzemeltető kiválasztása a létesítmény vagyonkezelőjének feladata.

Az üzemeltetésre vonatkozó nyílt pályázat a szezon kezdetéig nem zárult le teljes körűen, ezért 2018-ban a Látóképi Tófürdő sajnos nem tudja megnyitni kapuit”

– tette hozzá Kovács Anita.

SZZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!