Debrecen hírei

2018.06.30. 17:47

Csomagküldő ügyfeleit károsította meg a csaló

Hajdúhadház - Bűnügyi őrizetbe vették a rendőrök azt a 38 éves férfit, aki sajátos módon okozott több százezer forint kárt a sértetteknek.

Hajdúhadház - Bűnügyi őrizetbe vették a rendőrök azt a 38 éves férfit, aki sajátos módon okozott több százezer forint kárt a sértetteknek.

  • Sajátos módon okozott több százezer forint kárt egy 38 éves férfi: hely- és személyismeretére hivatkozva megállapodott egy csomagkézbesítő szolgálat futárával arról, hogy segít neki eljuttatni az ügyfelekhez a megrendelt mobiltelefonokat. Végül azonban egyik készülék sem ért célba.
  • L. Zsolt bevallotta: a csaknem négyszázezer forint értékű árut továbbértékesítette.
  • Elhitte a kézbesítő

    A rendőrségen június 18-án tett feljelentést egy nő, mivel az interneten egy szolgáltatótól megrendelt egy mobiltelefont, ám nem kapta meg. A nyomozók adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, s megállapították: egy hajdúhadházi férfi hely- és személyismeretére hivatkozva megállapodott egy csomagkézbesítő szolgálat futárjával arról, hogy több mobiltelefont is eljuttat a megrendelőkig. A 38 éves férfi június 7-én és június 15-én összesen három mobiltelefont vett át a futártól, és az átvételt a megrendelők aláírásának meghamisításával igazolta – ismertette szerdán a megyei főkapitányság.

    A hajdúhadházi rendőrök L. Zsoltot június 26-án előállították a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítotti kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették. A nyomozás adatai szerint a 21 éves kézbesítő elhitte L. Zsoltnak, hogy segíteni fog a telefonok kézbesítésében, ám egyik készülék sem érkezett meg a megrendelőjéhez. A 38 éves férfi elismerte a bűncselekmények elkövetését, s elmondta a nyomozóknak, hogy a csaknem négyszázezer forint értékű árut továbbértékesítette.

    Csalás, hamis magánokirat…

    L. Zsolttal szemben csalás bűntett, valamint 3 rendbeli hamis magánokirat felhasználása vétség, míg a debreceni futárral szemben hamis magánokirat felhasználása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás.

    HBN

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!