Debrecen hírei

2018.06.16. 09:55

A vita hevében hasba szúrta élettársát

Hosszúpályi - A nő ellen emberölés kísérlete miatt emelt vádat a megyei főügyészség.

Hosszúpályi - A nő ellen emberölés kísérlete miatt emelt vádat a megyei főügyészség.

A vádlott és a sértett több mint tíz éve éltek harmonikus élettársi kapcsolatban utóbbi hosszúpályi házában. Itt lakott a sértett fia és annak családja is.

2017. szeptember 3-án az esti órákban a vádlott és a sértett a ház konyhájában borozgatott, ittas állapotba kerültek, köztük vita és szóváltás alakult ki, majd a sértett kiment a ház teraszára.

Szó nélkül, egyszer

A felindult állapotba került asszony a konyhából felkapott egy nagy konyhakést, a sértett után ment, és szó nélkül hasba szúrta egyszer. A szúrást követően a sértett a fiától kért segítséget, aki azonnal értesítette a mentőket. A mentősök stabilizálták a férfi állapotát, majd kórházba szállították, ahol megműtötték.

A sértettet érő szúrás a hasüreget megnyitotta, és megsértette a májat. Az elszenvedett sérülés tényleges gyógytartama 3 hétre tehető. A máj szúrt sérülése miatt a férfi közvetlen életveszélyes állapotba került.

Figyelemmel az elkövetés eszközére, a sérült testtájékra, a vádlottnak alappal számolnia kellett azzal, hogy a férfinak okozott sérülés életveszélyt, illetve halált is elő­idézhet.

A vádlottat a cselekményt követően röviddel a rendőrök elfogták, és a nála lévő kést lefoglalták.

A szabadlábon védekező nő ellen a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség emberölés kísérlete miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. A vádiratban börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!