Debrecen hírei

2018.05.14. 17:45

Nyári táborok várják a debreceni gyerekeket

Debrecen - A szokásoknak megfelelően nyári napközis táborokat szervez a Debreceni Művelődési Központ.

Debrecen - A szokásoknak megfelelően nyári napközis táborokat szervez a Debreceni Művelődési Központ.

A minden évben sok gyereket és gyermekes szülőt érdeklő 25 turnusban induló, 18 tábornak ezúttal az Újkerti, a Csapókerti-, a Homokkerti-, a Józsai-, a Kismacsi Közösségi Házak, a Belvárosi Alkotóműhely és a Tímárház adnak otthont. A nyári szünetüket töltő gyerekek ezekben egyebek mellett megismerkedhetnek a kézműves népművészeti tárgyak készítésével, a néptánccal, fotózhatnak, úszhatnak, teniszezhetnek, angolul tanulhatnak és elleshetik a fazekas mesterség alapjait.

Célunk, hogy a gyerekek tartalmasan, értelmesen töltsék a nyári szünetet”

– fogalmazott Szőnyi Sándorné, a Debreceni Művelődési Központ igazgatóhelyettese.

Kérdésünkre elmondta: az úgynevezett Napsugár táborok árai 10 ezertől 30 ezer forintig terjednek, ami országos átlagban alacsonynak számít. Az ár nemcsak a programok költségét fedezi, hanem például a napi háromszori étkezését, illetve a belépőkét is. Még van néhány olyan tábor, amelyre lehet jelentkezni.

Az illetékes arról is beszélt, hogy a helyi nevezetességeket is igyekeznek megismertetni a táborok keretében a gyerekekkel, akiknek a szervezők tapasztalatai szerint körülbelül a 20 százaléka még nem járt például a Hortobágyon, vagy tanyán.

OCs


[related-post post_id="3860154"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!