Debrecen hírei

2018.05.04. 16:32

Korsókkal koccintottak az agrárosok

Debrecen - A Debreceni Egyetem kancellára szerint az intézmény mindig használható tudást adott.

Debrecen - A Debreceni Egyetem kancellára szerint az intézmény mindig használható tudást adott.

Népviseletbe öltözve jelentek meg a Debreceni Egyetem agrárképzéseire járt, most végzős diákok az intézmény Böszörményi úti campusán péntek délután. Az aulában, hosszú fehér asztalok mellett, egy-egy díszes fekete korsóba öntött korty borral koccintottak, majd elénekeltek egy népdalt.

Az öregdiákokra is gondoltak

Komlósi István dékán ebből az alkalomból lapunknak a helyszínen elmondta: a korsóavató ünnepség a sárgulási rendezvények része, mely több évtizedes hagyomány. Idén 450-en hagyják el az intézményt.

Miután a fiatalok elvonultak a teremből, az egykor oda járt öregdiákok – csaknem 500-an – vették át a helyüket, akiket jelvényavató ünnepségre hívtak meg. Bács Zoltán kancellár nekik arról beszélt, hogy az agrárosokat összetartás jellemzi.

– Az élet szinte minden területén lehet olyan egykor a Debreceni Egyetem ezen képzéseire járókat találni, akik szakmájukban, esetleg más területen, de megállják a helyüket.

Ez annak köszönhető, hogy ez az egyetem, ez a kar mindig gyakorlatias, használható tudást adott és ad ma is”

– jelentette ki.

Kiemelte, a Debreceni Agrártudományi Egyetem 2000-ig a magyar felsőoktatás egyik fontos önálló intézménye volt. Azóta a Debreceni Egyetem szerves része lett. A Debreceni Egyetem ma a magyar felsőoktatás legnagyobb intézménye. Itt a legmagasabb a költségvetés, itt dolgoznak a legtöbben, és a külföldi hallgatókat is beleszámolva ide jár a legtöbb hallgató.

Biztató jövőkép

Bács Zoltán arra is emlékezett, hogy 25 éve, amikor ő végzett ott, még csak 500-an jártak arra a campusra, ma több mint 6 ezren. Miközben a hallgatói létszám a két karon a tizenháromszorosára nőtt, az oktatók száma a másfélszeresére gyarapodott. Ez komoly teljesítményt igényel a tanároktól – tette hozzá.

Kifejtette: a Debreceni Egyetem és ennek a két karnak a jövője is stabil és biztató, ugyanis szinte minden fontos tudományág képviselteti magát. – Ezek összefogva olyan eredményeket tudnak elérni és lehetőségeket tudnak biztosítani az itt tanulóknak és a velünk kapcsolatban álló cégeknek, amit nem biztos, hogy máshol megtalálnak – húzta alá az egyetem kancellára.

OCs


[related-post post_id="3850124"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!