Debrecen hírei

2018.05.09. 08:58

Kezd helyreállni az élet a kiégett lakóházban

Debrecen – Normalizálódik a helyzet, újra van meleg és ivóvíz, valamint a lakásokban áram abban a Dienes János utcai épületben, aminek a pincéjében tűz keletkezett vasárnap este.

Debrecen – Normalizálódik a helyzet, újra van meleg és ivóvíz, valamint a lakásokban áram abban a Dienes János utcai épületben, aminek a pincéjében tűz keletkezett vasárnap este.

A szerda reggeli ottjártunkkor már csak a keleti garázssoron nem volt áram – hallottuk Rubint János gondnoktól, aki frissen borotválva, éppen a rendőrségre sietett a tűzzel kapcsolatos teendőket intézni. Elmondta azt is, hogy a melegvíz-szolgáltatás érdekében ideiglenes árambekötést végeztek, és ezt is még majd véglegesre kell kialakítani.

Beszéltünk Horváth Istvánné Icával is, aki vasárnap este éppen hazatért a sétájából, amikor észlelte, hogy sűrű, fekete füst gomolyog a földszinti lépcsőházból. Mint elmondta, az utcáról egy pár, valamint lakók is értesítették a mentőket és a tűzoltókat. Ica néni közben tartotta az ajtót, hogy minél előbb kimenjen a füst.

Egy nő rosszul is lett a füsttől, neki infúziót kellett adni a kórházban. A kárfelmérés szerdán délután lesz a 100 lakásos társasházban – tudtuk meg. A gyanú szerint szándékos gyújtogatás történt, és valószínűleg egy matrac kapott lángra. A lakók fellépésének és a mentők gyors beavatkozásának köszönhetően azonban a tűz nem terjedt tovább.

Néhány lakást és ablakot azonban be kellett törniük a tűzoltóknak (ahogy Ica néninél is), és hűtők is leolvadtak. Az önkormányzat takarítómunkások kivezénylésével és ingyenes ebéddel is segíti a károsultakat. Ennek megfelelően szerdán délben is osztanak nekik meleg ételt.

VA


[related-post post_id="3853862"]

[related-post post_id="3851926"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!