Debrecen hírei

2018.05.15. 16:33

Hogy lételem legyen a testmozgás

Debrecen - Az Egészségesen a szabadban elnevezésű rendezvényt tartották meg a Debrecen Megyei Jogú Város (DMJV) Városi Szociális Szolgálat Újkerti Gondozó Szolgálat épületében csaknem száz fogyatékkal élő fiatalnak és családtagjaiknak, kedden délelőtt.

Debrecen - Az Egészségesen a szabadban elnevezésű rendezvényt tartották meg a Debrecen Megyei Jogú Város (DMJV) Városi Szociális Szolgálat Újkerti Gondozó Szolgálat épületében csaknem száz fogyatékkal élő fiatalnak és családtagjaiknak, kedden délelőtt.

A programmal szeretnék népszerűsíteni az egészségtudatos életmódot, a mozgás és a sport által a szervezetre való jótékony hatását. A nap folyamán sporttal kapcsolatos játékok voltak. Öt állomást járhattak végig az egészséges életmóddal kapcsolatosan a fogyatékkal élő fiatalok: táplálkozás, mozgás, pihenés, személyes higiénia és stresszlevezetés témakörökben. Természetesen játékos formában, hogy számukra is élvezetes legyen.

Közösségkovácsolás

– A rendezvényünk célja, hogy felhívjuk a figyelmet az egészséges életmódra. Azt hiszem, sokan elmondhatjuk magunkról, hogy az egészségnél fontosabb nincsen. Nagyon sokat lehet tenni annak érdekében, hogy az egészség megmaradjon.

Különösen fontos az, hogy ezt közösségben tegyük, hiszen az összekovácsol bennünket, és a lelkünknek is felüdülést ad, hogyha együtt lehetünk, és olyan dolgot csinálhatunk közösen, aminek együtt tudunk örülni”

– fogalmazta meg az esemény fontosságát a megnyitón Komolay Szabolcs alpolgármester.

A program kerekasztal-beszélgetéssel folytatódott, ahol az elsődleges téma az egészséges életmód volt, amelynek elengedhetetlen része a táplálkozás és a mozgás is. A beszélgetés résztvevői közt szerepelt Lengyel Lajos, a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség elnöke, Kovács Zsolt, a Mozgás Öröm Sport Egyesület elnöke, Magyar Lászlóné dietetikus, Kállai Ildikó korábbi fitneszvilágbajnok és Nagy Lajosné, a DMJV Városi Szociális Szolgálat intézményvezető-helyettese.

A fitneszklub

A rendezvény részeként az MSOSZ, DMJV Városi Szociális Szolgálat és a Mozgás Öröm Sport Egyesület együttműködésével a Finish Line pályázat keretében megvalósuló fitneszprogramot mutatták be.

A projektről az MSOSZ elnöke, Lengyel Lajos beszélt: – Debrecenben több mint egy éve indult el egy fitneszklub, ami az intézmény életét szolgálja, ebben aktívan részt vesznek az ellátottak, és közösen mozognak, sportolnak. Szerintem ez nagyon fontos dolog, mert hosszútávon egy megnyugtató érzést tud adni. Teljesen más szemlélettel fogja látni az életet az, aki a szerettével együtt sportol. Ehhez nyújt segítséget ez a fitneszprogram is.

Egy kis torna

A délelőtt folyamán Kállai Ildikó fitneszvilágbajnok tartott egy bemelegítő tornaórát a mintegy 100, fogyatékkal élő fiatalnak és hozzátartozójának.

Ildikó elmondta, ha jól érezzük magunkat a bőrünkben, és önmagunkkal is „hangulatban vagyunk”, akkor örömmel sportoljunk. Legyünk türelmesek magunkkal szemben, és legyünk nyitottak a rendszeres testmozgásra.

ND

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!