Debrecen hírei

2018.05.27. 18:23

Gyereknap a tűzoltó laktanyában

Debrecen - Országszerte négyszáz, míg a megyében huszonkét tűzoltólaktanya nyitotta ki kapuit gyereknapon a látogatóknak.

Debrecen - Országszerte négyszáz, míg a megyében huszonkét tűzoltólaktanya nyitotta ki kapuit gyereknapon a látogatóknak.

A debreceni tűzoltólaktanyában negyedik éve tartják meg az országos kezdeményezésű, Nyitott szertárkapu elnevezésű rendezvényt, mindig május utolsó vasárnapján, azaz gyereknapon.

A katasztrófavédelem megyei igazgatóságán idén délelőtt tíz és délután négy óra között a kicsik és nagyok körbejárhatták a laktanyát, beszállhattak a tűzoltó autókba és felpróbálhatták a sisakokat is, de legnagyobb figyelmet a tűzoltási gyakorlat kapta.

– Debrecenben tavaly közel 800 gyerek látogatott el a laktanyába, idén is szeretnénk ezt a számot hozni – mondta Papp-Kunkli Nóra tűzoltó hadnagy, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője. – Az a cél, hogy megyeszerte több ezer gyerek látogasson el a laktanyákba. Ilyenkor természetesen a szülőkre is gondolunk és nekik is szeretnénk megmutatni ezt a szakmát.

A legnagyobb érdeklődés a kísérő programot övezte, ugyanis tűzoltási gyakorlatot mutattak be a gyerekeknek.

A debreceni hivatásos tűzoltók szituációs gyakorlatán egy lépcsőház füsttel telítődik és a „bent rekedteket” a tűzoltóink ki fogják menteni, illetve ezzel azt is szimulálják, hogyan kell beavatkozni egy ilyen történésbe – magyarázta Reményik Máté őrmester. – A gyerekek nyilván a sisakot és a légzőkészüléket veszik észre először, de nagyon örülünk neki, hogy rengeteg kérdést tesznek fel a szakfelszerelésekről. Minden érdekli őket, ami kicsit is fénylik és nehéz – mondta.

ND

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!