Debrecen hírei

2018.05.04. 17:53

Egy a cél: a betegek gyors és hatékony ellátása

Debrecen – Május 10-én a 70. születésnapját ünnepli az Országos Mentőszolgálat.

Debrecen – Május 10-én a 70. születésnapját ünnepli az Országos Mentőszolgálat.

Magas szakmai színvonalon, az országban egységesen ellátva, összesen 254 mentőállomáson több mint 8 ezer bajtárs dolgozik a betegek megelégedéséért. Ők minden nap vállvetve mentik a beteg embereket. Tavaly 1,1 millió embert láttunk el, százszor tettük meg a Föld-Hold távolságot, csak itt Hajdú-Bihar megyében 2,5 millió kilométert megtéve – ezt Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója mondta a pénteken rendezett Regionális Mentőnapi Ünnepségen, az Országos Mentőszolgálat közelgő, 70 éves születésnapja alkalmából.

A bajtársiasság jegyében

A Debrecenből származó főigazgató elmondta, az a feladatuk, hogy egy élhető mentőszolgálatban anyagi megbecsülés, jó munkakörülmények és kellő szakmaiság vértezze fel a munkatársakat. Mindehhez a meglévő mentőállomások fejlesztésére, új állomások építésére, valamint további bérfejlesztések eszközölésére van szükség.

Fotó: Derencsényi István

Papp Csaba, a Debreceni Egyetem stratégiai igazgatója, Debrecen tanácsnoka beszédében a bajtársiasság és a büszkeség fogalmát hangsúlyozta, felidézve, hogy ő maga is mintegy hat évig dolgozott mentőorvosként, és nap mint nap vonult a betegekhez. – Ez alatt a hat év alatt számos kellemes emléket szereztem. Amikor megcsörrent a telefon, rögtön indulni kellett, mindent félretéve. Bekapcsoltuk a szirénát, mentünk a helyszínre, és akkor csak az adott feladatra koncentráltunk, hogy ellássuk a feladatunkat, hogy megtegyünk mindent a betegért. Nagyon szép világ ez – mondta.

Debrecen méltán büszke város. Amikor mindenki várfalat húzott, mi iskolát teremtettünk. Mi a tudásba és a hitbe tettük a bizalmunkat. Az iskola, mely az egyetem lett, őrtornyot adott számunkra; egy olyan képzési központot, mely messze viszi a hírünket. Nagyon büszke vagyok arra, hogy itt lehetek, és arra is, hogy Debrecennek ilyen bajtársai vannak”

– tette hozzá, megemlítve, hogy büszke az egyetemre is, mely képzi a bajtársakat.

- VK -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!