Debrecen hírei

2018.04.18. 16:57

Sokat költ egészségügyre Debrecen

Debrecen - Elkezdődött a Bajcsy-Zsilinszky utcai orvosi rendelőknek helyet adó épület felújítása.

Debrecen - Elkezdődött a Bajcsy-Zsilinszky utcai orvosi rendelőknek helyet adó épület felújítása.

Az Új Főnix Terv Gondoskodó város programjának keretében összesen 14 orvosi rendelőknek, védőnőknek helyet adó épület korszerűsítését vette tervbe a debreceni önkormányzat. Ezek közül már elkészült az Apafi utcai, a Cegléd utcai, a Híd utcai, a Víztorony utcai és Józsán, a Szentgyörgyfalvi úti háziorvosi rendelők felújítása.

Ami még előttünk áll

Jelenleg 5 épületben zajlik korszerűsítés: a Füredi út 42-ben, a Böszörményi út 136-ban, a Jánosi utca 14-ben, a Pósa utca 1 szám alatt, illetve a Bajcsy-Zsilinszky utca 32-ben található házi gyermekorvosi rendelőben. Utóbbi helyszínen, téglákig levert falak között Orosz Ibolya Aurélia, a városrész egyéni önkormányzati képviselője elmondta: a belvárosi épületet a tervek szerint november végéig szigetelik, kicserélik a közműveket, napelemeket szerelnek fel, illetve mozgássérülteknek is könnyen megközelíthetővé teszik a házat. A beruházás csaknem 132 millió forintba kerül.

– Ezzel egyrészt modernebb körülményeket, másrészt gazdaságosabb, olcsóbb működtetést szeretnénk elérni – fogalmazott a bejáráson a képviselő.

Azonos időben, más helyeken

Hangsúlyozta, hogy a Bajcsy-Zsilinszky utcai házban működő 4 házi gyermekorvosi praxis ideiglenesen az Ibolya utca 17 szám alatti ingatlanban érhető most el. A 7 területi védőnő az Angyalföld tér 1-3. szám alatti területi védőnői tanácsadóban és a Hadházi út 7-9. szám alatti ingatlanban kapott elhelyezést a kivitelezés idejére.

Annak érdekében, hogy a betegek a lehető legkevesebb kellemetlenséget tapasztalják a felújítás időszakában, a rendelési és tanácsadási idők, valamint a telefonszámok nem változtak – ismertette Orosz Ibolya Aurélia.

OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!