Debrecen hírei

2018.04.29. 08:21

Lehetőség a vegytan ifjú szerelmeseinek

Debrecen - Kémiai tárgyú dolgozatokat várnak a megyénkbeli általános és középiskolák tanulóitól.

Debrecen - Kémiai tárgyú dolgozatokat várnak a megyénkbeli általános és középiskolák tanulóitól.

A Magyar Kémikusok Egyesületének Hajdú-Bihar megyei szervezete az idén hirdette meg immár 25. alkalommal a Dr. Kónya Józsefné-emlékpályázatot.

A jelentkezők négy téma közül választhatnak. Bemutathatják például egy megyénkbeli laboratórium vagy vegyipari üzem munkáját, illetőleg saját ottani kísérleteiket. Eljárásokat, termékterveket vázolhatnak fel energetikai vagy más problémák megoldásaira. A kémia iránt érzett személyes vonzódásukat ugyancsak mondatokba önthetik a pályázatban, negyedik lehetőségként pedig tudós-, illetve tanárportréval indulhatnak a megmérettetésen.

A pályázatot május 15-ig lehet benyújtani, eredményt június 15-ig hirdetnek. A legjobbak pénzjutalomban részesülnek – derül ki a kiírásból.

HBN


A pályázati kiírás részletei

Témák

1. Egy Debrecenben, vagy Hajdú-Bihar megyében működő kutatólaboratórium, vagy vegyipari üzem munkájának bemutatása és/vagy saját kísérletek az adott helyen.

2. Kémiai eljárások/termékek az energiaprobléma, illetve más (pl. egészségügyi) problémák megoldására.

3. Amiért érdekel a kémia, amiért szeretem a kémiát, ami számomra értékes, vonzó és érdekes a kémiában.

4. Egy tudós, kutató, feltaláló vagy tanár életpályájának bemutatása, aki a kémia valamely területén kimagasló eredményeket ért el. Amiért őt választottam.

Díjak

Általános iskolások (13-14 évesek) részére:

Fődíj (Dr. Kónya József felajánlása): 10 000 Ft

I. díj: 6000 Ft, II. díj: 4000 Ft, III. díj: 2000 Ft

Középiskolások (15-18 évesek) részére:

Fődíj (Dr. Kónya József felajánlása): 15 000 Ft

I. díj: 10 000 Ft, II. díj: 6000 Ft, III. díj: 4000 Ft

A pályázatnak tartalmaznia kell a pályázó személy vagy csoport nevét, évfolyamát, iskoláját, tanárának nevét és e-mail-címét, valamint a mű készítéséhez felhasznált szakirodalmat, illetve azokat a forrásokat, amelyek a pályamunka megírását segítették.

A pályázatot 2018. május 15-ig, egy nyomtatott példányban a következő címre kell eljuttatni: Dr. Tóth Zoltán, TTK Kémiai Intézet, 4002 Debrecen, Pf. 400. (4032 Debrecen, Egyetem tér 1.).

A pályaművek értékelésére, a díjak kiosztására 2018. június 15-ig kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!