Debrecen hírei

2018.04.20. 14:29

Folytatják a Szőlőskert utca felújítását

Debrecen - Teljes hosszában szilárd burkolatúvá válik a Szőlőskert utca.

Debrecen - Teljes hosszában szilárd burkolatúvá válik a Szőlőskert utca.

Újabb állomásához érkezett a kertségek és a városközponttól távolabbi részek folyamatos fejlesztésére létrehozott Kertségi Fejlesztési Program: pénteken megkezdődött a Szőlőskert utca befejező, harmadik szakaszának aszfaltozása.

A megépült burkolathoz csatlakozva, az utca 90 méter hosszan kap szilárd burkolatot 4,25 méter szélességben a meglévő csapadékvíznyelők behelyezéseivel együtt.

Önerős beruházásként korábban már két szakasz mintegy 200 méteren megépült. A mostani ütem nem kerül pénzbe az itt élőknek, mivel a bruttó 12,5 milliós költséget az önkormányzat állja.

– Egy éve, az időközi önkormányzati választás után az egyik fogadóórán több, ebben az utcában élő lakos is megkérdezte, hogy mikor lesz befejezve az aszfaltozás. Nagy örömmel mondhatom, hogy a mai nap ezek a munkák megkezdődtek. A kivitelezés határideje a szerződésben foglaltak szerint öt hónap, tehát őszre ezen a szakaszon is szilárd útburkolaton közlekedhetnek az itt élők. Boldog vagyok, hogy a választókörzetemben jelenleg már két utcán is dolgoznak a gépek, hiszen zajlik a Felsőpércsi utca leaszfaltozása is – ismertette Türk László, a városrész egyéni önkormányzati képviselője.

Fotó: Derencsényi István

Mivel a munkálatok a Szőlőskert utca érintett részén teljes szélességében folynak, átmenetileg zsákutcára figyelmeztető táblát helyeztek ki az illetékesek.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!