Debrecen hírei

2018.03.02. 17:05

Májusban már átadnák a korszerűsített Nagyerdei Óvodát

Debrecen - Összesen tizenöt intézményt érint a 2017-ben megkezdett korszerűsítési program.

Debrecen - Összesen tizenöt intézményt érint a 2017-ben megkezdett korszerűsítési program.

Több mint 300 millió forintból újul meg a Nagyerdei Óvoda, amelyet a tervek szerint még a tanév vége előtt birtokba vehetnek a gyerekek. Papp László polgármester a felújítás alatt álló óvodában rendezett pénteki sajtótájékoztatón elmondta, az Új Főnix Terv keretein belül már tavaly megkezdődött az óvodák korszerűsítése, amelyre összesen 2,7 milliárd forint jut. Kifejtette, a Nagyerdei Óvoda épületét úgy alakítják át, hogy a belső tereket minél jobban ki tudják használni. Új bejáratot alakítanak ki, felújítják az összes csoportszobát, a burkolatokat kicserélik, a tornaszoba méretét 70 négyzetméteresre növelik, a falakat szigetelik, valamint napelemeket is felszerelnek. Hozzátette, ebből kifolyólag az épület energiafelhasználása a számítások szerint a korábbi egyharmadára csökken.

A több óvodás több óvodát igényel

A Debrecen és agglomerációjának a lakosságnövekedése miatt elengedhetetlen az óvodák korszerűsítése – hangsúlyozta Kósa Lajos tárca nélküli miniszter pénteken a Nagyerdei Óvoda felújítás alatt álló épületében. Hozzátette, 2018 a családok éve, Magyarország pedig családbarát ország, viszont ez nem szabad csak abban megmutatkozzon, hogy különböző adókedvezményeket, és gyermeknevelési támogatásokat biztosítanak. A kormány ugyanis fontosnak tartja, hogy ne csak az anyagiakkal ösztönözzék a párokat a gyerekvállalásra, hanem az oktatási intézmények korszerűsítésével is.

- Nem csak a gyerekek fontosak, hanem az oktatás is. Éppen ezért már három éves kortól tankötelezettek a kicsik, amellyel főleg a hátrányos helyzetű családokat segítjük. A gyerekeket így már két évvel korábban elkezdik felzárkóztatni, ami az iskolaérettségre is nagy hatással van. Ezzel azonban egyaránt nőtt az óvodák terhelése, ami miatt szükség van nem csak az intézmények bővítésére, hanem az óvodapedagógus-képzésre is. A több gyerek miatt ugyanis több munkaerőre van szükség – jelentette ki.

BR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!