Debrecen hírei

2018.03.27. 13:55

Itáliai hangulatban versenyeztek a diákok

Debrecen - A cívisvárosban megrendezett olasz versenyen több száz tanuló vett részt.

Debrecen - A cívisvárosban megrendezett olasz versenyen több száz tanuló vett részt.

Ahogyan arról szombati lapszámunkban is beszámoltunk, Festival d’Italiano címmel olasz napokat rendezett a Debreceni Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium. A rendezvény országos jelentőségét mutatja, hogy 48 iskolából 800 diákot láttak vendégül a cívisvárosban. A kétnapos országos fesztivál során a versenyek párhuzamosan folytak, természetesen többségében olaszul, és az egész rendezvényt átjárta a diákok és tanáraik olasz nyelv iránti rajongása. Tolmács­verseny, élőbeszéd, színház, vers- és prózamondás, meseírás, egyéni és csoportos ének, valamint szituációs játék kategóriában indulhattak a nevezők.

Egy csipetnyi Itália

A találkozót az egyetemi olasz tanszékek által kiírt műfordítási versenyek, különböző olasz vonatkozású témákról készíthető tanulmányok, valamint főzőverseny tették még színesebbé, melynek a Debreceni Séf Akadémia professzionális főzőiskola adott otthont.

Az olasz fesztivál egyik fő támogatója minden évben a Budapesti Olasz Kultúrintézet, így a rendezvény közelebb hozta egymáshoz az olasz nyelv iránt elkötelezett fiatalokat és az ezzel foglalkozó intézményeket.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!