Debrecen hírei

2018.03.13. 14:40

A nemzetközi járatokkal Debrecen elindult a külföldi piacok felé

Debrecen - Várakozáson felül kezdődött az év – hangzott el több szálloda képviselőjétől is a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) keleti régiós ülésén.

Debrecen - Várakozáson felül kezdődött az év – hangzott el több szálloda képviselőjétől is a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) keleti régiós ülésén.

Legtöbben Hajdúszoboszlóról és Debrecenből érkeztek a Kölcsey Központba a március 13-i ülésre, ahol az MSZÉSZ megjelent tagjai beszámoltak az eddigi eredményeikről is. De szó esett többek között az áfacsomagok alkalmazásáról, és a Kisfaludy-pályázatról is.

Nőtt az izraeli turisták száma

Az elmúlt 4 év tapasztalatait foglalta össze köszöntőjében dr. Széles Diána, Debrecen turisztikáért is felelős alpolgármestere. Kiemelte a nemzetközi repülőtér fontosságát, melynek a turisztikai vonzereje mellett gazdasági szerepe is van, hiszen a müncheni járatnak köszönhetően a német vállalkozások egyre nagyobb érdeklődést mutatnak Debrecen iránt.

- A nemzetközi járatokkal elindultunk a külföldi piacok felé. A Debrecen és Tel-Aviv közötti járat bevezetésével 300 százalékkal nőtt az izraeli turisták száma – mondta dr. Széles Diána.

A jövőben attrakciófejlesztésekkel kívánják elérni, hogy Debrecen ne csak egy-két napos turisztikai célpont legyen, hanem egy családi kikapcsolódásra alkalmas hely.

Még mindig olcsóbb

A régió szállodáinak többsége tervez idén fejlesztéseket, vannak, akik bíznak a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program kínálta lehetőségekben, de akad olyan is, aki nem teszi a pályázattól függővé a korszerűsítést.

A debreceni szolgáltatók közül többen kiemelték a rendezvények, sportesemények, valamint a városi fejlesztések fontosságát, hiszen ezekből adódóan is egyre több foglalás fut be hozzájuk. Ezzel ellentétben Hajdúszoboszlón nem csak a rendezvények jelentik a főbb vonzerőt, oda még mindig inkább a gyógyfürdő miatt érkeznek a vendégek.

Közös tapasztalás, hogy egyre kevesebb a német vendég, bár a keleti régió 2017-es top 10 küldőpiacán még így is második helyen szerepel Németország a 73 ezer 743 vendégéjszakával. Első helyen Románia áll, megközelítőleg 85 ezer vendégéjszakával.

Az országos átlaghoz képest a keleti régió árai még mindig alacsonyabbak, a 2017-es összesítés alapján csaknem hatezer forinttal.

KD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!