Debrecen hírei

2018.02.10. 11:06

Vonzóbb és élhetőbb várossá teszik Tiszafüredet

Tiszafüred - A Halasnapok idei díszvendége Tiszafüred testvérvárosa, Debrecen lesz.

Tiszafüred - A Halasnapok idei díszvendége Tiszafüred testvérvárosa, Debrecen lesz.

– Nem titkolt célunk, hogy a 2017-ben az Év Turisztikai Településének választott Tiszafüredet az esztendő minden időszakában vonzóvá tegyük a turisták számára – jelentette ki Ujvári Imre polgármester. Mint elmondta, az elmúlt évek sikeres rendezvényei az idén is meglesznek, például a Nemzeti Vágta előfutama, a természet, kultúra és mozgás kedvelőinek a Természet Operaháza, mely idén már négynaposra bővül, és 40 éves jubileumára készül a Tiszafüredi Halasnapok is. Ősszel megtartjuk a Tisza-tavi Disznótoros és Pálinkamustrát. A meteorológiai tavasz kezdetét pedig kétnapos kulturális és zenei fesztivállal köszöntjük, mely a Tisza-tavi Napok nevet kapta.

Az idén megépül az új piaccsarnok és az új egészségügyi intézmény, továbbá fejlesztik az óvoda és a bölcsőde épületét is. Zajlik a Zöld város projekt, valamint a belváros forgalmi rend átalakításának előkészítése. Már az idén elkezdődnek a munkálatok, melynek eredményeként 2020 végére Tiszafüreden teljesen megújul a belváros. A szabadstrand is jelentős fejlesztésen esik át a következő években.

– Célunk, hogy emeljük városunk lakosságmegtartó-erejét, felkerüljünk a turisztikai térkép minél előkelőbb helyére azzal együtt, hogy Tiszafüredet egy vonzó, élhető és szép várossá tegyük – mondta a városvezető.

HBN–Bekecs Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!