Debrecen hírei

2018.02.13. 17:43

Gyerektudósok szerepeltek

Debrecen - Hónapokig készültek a fiatalok a Tehetséggondozó Diákkonferencián tartott előadásokra.

Debrecen - Hónapokig készültek a fiatalok a Tehetséggondozó Diákkonferencián tartott előadásokra.

Tizennyolc ötödikes, hatodikos és hetedikes, különböző debreceni iskolákba járó diák mutatta be az utóbbi hónapokban végzett tudományos kutatómunkájának eredményét 14 előadás keretében iskolatársainak, szüleinek és tanárainak a Szoboszlói úti Általános Iskolában kedden tartott Debreceni Tehetséggondozó Diákkonferencián.

A tanulók mentortanáraik irányításával egyebek mellett olyan témákban mélyültek el, mint például a cukorbetegség és a modern technika összefüggései; a fenntartható, környezettudatos élelmiszer előállítás és fogyasztás; valamint a globális felmelegedés hatása az állatvilágra. Az egyik ifjú előadó látványos, izgalmas kémiai kísérletet mutatott be.

Fotó: Matey István

Dr. Pakurár Miklósné, a Szoboszlói úti iskola igazgatója elmondta: a debreceni tehetséggondozó program 2008-ban indult. A résztvevőket úgy választják ki, hogy minden évben a negyedik osztályt kezdő 1200-1400 diák körében a Debreceni Tehetségközpont felmérést végez, ami a matematikai logikára, az anyanyelvi kompetenciára, a pszichológiai állapotra és a tanítók által adott jellemzésére épül. Ezek alapján 200 úgynevezett tehetség ígéretet válogatnak ki. Az ő fejlesztésük a program keretében 4 évig tart, 8 modulban.

A Szoboszlói úti iskola nagyjából a bekerülők 10 százalékát adja minden esztendőben – ismertette büszkén dr. Pakurár Miklósné.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!