Debrecen hírei

2018.02.13. 09:52

Fakivágás után jöhetnek a további fásítások is

Debrecen - Új fákat ültetnek hamarosan a Szepességi utcába, ahol a közelmúltban egy egész fasor tűnt el.

Debrecen - Új fákat ültetnek hamarosan a Szepességi utcába, ahol a közelmúltban egy egész fasor tűnt el.

Hamarosan (legkésőbb idén május végéig) facsemetékkel pótolják a közelmúltban kivágott nagy fákat Debrecen belvárosában, a Szepességi utcán, a Simonffy utca és a Hatvan utca közötti részén.

Máshol is frissítenek

A polgármesteri hivatal kérdésünkre azt közölte, hogy a csaknem 80 éves japán akácok, hársok, mezei szilek, bálványfák és juharok helyére 20 mezei juhar és 15 díszgalagonya kerül, és füvesíteni is fognak a szóban forgó részen.

Megkérdeztük azt is, hogy miért volt szükség a régi fák kivágásra.

Azt válaszolták: a város területén folyamatosan végzik a kiöregedett, beteg fasorok rekonstrukcióját.

A Szepességi utcában egyrészt ott lakók kérték a fák kivágását, másrészt a növények gyökere megsérült a közelmúltban végzett út-újjáépítés során.”

(A Szepességi utca a Széchenyi utca felé eső részén tavaly februárban végeztek ugyanilyen fasorcserét.) Információink szerint a közeljövőben is várhatók hasonló munkák a belvárosban.

Fotó: Molnár Péter

Ezek pontos helyszíneiről és az elvégzendő munkákról azonban majd csak a 2018-as költségvetés elfogadását követően, valamint a keret­összeg ismeretében fog nyilatkozni a debreceni polgármesteri hivatal.

HBN–OCs


[related-post post_id="3760388"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!