Debrecen hírei

2018.02.15. 19:35

360 fokos videó: Hooligans-koncert Debrecenben

Debrecen - Újra színpadra állt a Hooligans Debrecenben, azonban most egy kicsit másként. A Szolnoki Szimfonikus Zenekarral kiegészülve adtak telt házas koncertet a Kölcsey Központban.

Debrecen - Újra színpadra állt a Hooligans Debrecenben, azonban most egy kicsit másként. A Szolnoki Szimfonikus Zenekarral kiegészülve adtak telt házas koncertet a Kölcsey Központban.

A rock és a klasszikus zene egy különleges találkozása a Hooligans Symphonic, ahol a jól ismert pörgős dallamok újrahangszerelve csendülnek fel. A debreceni koncert előtt Endivel, a Hooligans dobosával beszélgettünk.

Nekünk ez egy kaland

Honnan jött az ötlet, hogy szimfonikus zenekarral álljatok színpadra?

Mindig is vonzottak bennünket a gyönyörű hangú virtuóz hangszerek. Egyébként is vannak a stúdió lemezeinken vonósok, fúvósok, és olyan hangszerek, amiket amikor élőben színpadra állunk, nem tudunk megszólaltatni. Szimfonikusokkal fellépni nekünk és a közönségnek is kaland.

Mit éltek át ilyenkor a színpadon? Több dologra kell figyelni, nehezebb így?

Nem kell külön figyelmet szentelni semminek. Van egy-két dal, amit másként játszunk ilyenkor, de azokat próbateremben összerakjuk. Inkább azt lehet mondani, hogy még jobban élvezi az ember a koncertet, amikor ekkora zenekar van körülötte. Még teltebb, még jobb az egész.

Nagyot kell álmodni

Több évtized után a színpadon van még valami, amit el szeretnétek érni?

Mindig hajtja valami az embert. Minél jobbat szeretnénk, minél nagyobbat. Gyerekkorunkban kezdtünk el együtt zenélni Tóth Tibivel, a gitárosunkkal és Csipával. Már akkor, öt éves korunkban is nagy dolgokról álmodtunk. Most remélem, még nagyobbakat fogunk megvalósítani.

Egy ország ismer, szeret benneteket, van még ennél nagyobb elismerés?

Mindig van nagyobb. Nem arról van szó, hogy túl sokat akar a szarka, és nem bírja a farka, de ettől függetlenül ahogy mondtam, nagyot kell álmodni. A realitás talaján állunk. Magyarországon élünk, ez egy kis ország nem túl sok emberrel, nem hatalmas pénzekkel. Sok mindent kell úgy csinálni, hogy eljussunk az emberekhez - például a CD vásárlás már nem nagyon megy, ezért a lemezeket próbáljuk egy doboz cigaretta árán adni, amit minden nap megvesz a dohányos ember. A koncerteken az a célunk, hogy minél szebb dolgokat lásson a közönség.

Látványban és hangzásban a Kölcsey Központban sem volt hiány. A színpadi fények, a terem akusztikája, a dallamok találkozása és a jól ismert szövegek egyvelege különleges élményt adott a közönségnek.

- Kiss Dóra/Hírek 360 -


Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért fel iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!