Debrecen hírei

2018.01.13. 11:01

Visszaadta a város rég várt nyugalmát Debrecenben

Debrecen - A debreceniek nem a karosszékből, a tv előtt ülve láttak migránsokat.

Debrecen - A debreceniek nem a karosszékből, a tv előtt ülve láttak migránsokat.

Polgármesteri összefogás a bevándorlásszervező irodákkal szemben címmel tartott konferenciát a Megyei Jogú Városok Szövetsége január 12-én Budapesten.

A szervezet elnöke, Szita Károly, Kaposvár polgármestere az ország más településeinek vezetői mellett meghívta és hozzászólásra kérte fel Papp Lászlót, Debrecen polgármesterét is.

Határozott álláspont

Beszédében a debreceni városvezető kiemelte: a debreceniek nem a karosszékből, a tv előtt ülve láttak migránsokat, sőt migránsok utcai rendbontását sem a kamerák felvételei által tapasztalták meg, hanem a valóságban. Ugyanis a migrációval való együttélés 20 éven keresztül, 1995-től 2015-ig volt a debreceniek életének része, és ez alatt az idő alatt több mint 70 ezer migráns fordult meg a városban.

Menetrendszerűen törtek ki kisebb-nagyobb zavargások – fogalmazott Papp László. Hol egy Korán, hol egy ellopottnak vélt 100 eurós, hol egy rossz pillantás miatt. Úgy vélem, sokan emlékszünk még azokra a képekre, amelyeken botokkal, vasrudakkal felfegyverkezett, tomboló külföldiek Debrecenben kukákat gyújtogattak, randalíroztak, autókat támadtak meg, kövekkel dobálták a rendőrséget. Ha a befogadóállomás ma működik, akkor Debrecen jelene nem a sikerekről és a fejlődésről, hanem a bizonytalanságról, a biztonsági kockázatokról, konfliktusokról szólna.

Ezt akadályozta meg a kormánynak az a döntése, melynek következtében 2015 decemberében bezárta a befogadóállomást – emlékeztetett a polgármester, így folytatva: – Köszönöm miniszterelnök úrnak és kormányának a migrációs ügyben képviselt határozott és következetes álláspontját.

Ez a döntés ugyanis visszaadta a város nyugalmát, biztonságát, és ma már az egyik legbiztonságosabb megyeszékhelyként a város és a helyi gazdaság fejlesztésére fordítjuk az energiáinkat, melynek köszönhetően minden eddiginél nagyobb fejlesztések zajlanak, új gyárak épülnek és új munkahelyek ezrei jöttek létre az elmúlt 3 évben. Papp László hangsúlyozta: Magyarország érdeke az erős és stabil Európa, az erős és stabil Magyarországgal. Az illegális migráció és az azt támogató szervezetek, Soros zsoldosai viszont gyengítik és destabilizálják Európát, ezzel együtt hazánkat is.

Európa jövőjéért

– Azért vagyunk itt együtt, hogy megmutassuk: a miniszterelnök számíthat a polgármesterek támogatására, hogy kormánya mellett állunk. Megerősítjük a kötelező betelepítés elutasítása, a schengeni határok szigorú ellenőrzése, a Soros-terv végrehajtásának megakadályozása ügyében következetesen képviselt álláspontját a brüsszeli bürokratákkal szemben.

De nem Európa ellen, hanem Európáért, Európa jövőjéért.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!