Debrecen hírei

2018.01.13. 09:22

Víg kedvvel adakozik, aki a hivatalban hallgat

Debrecen - Lovasi András lép fel a Lautitia Kóruscsaláddal az Érseki Hivatalban.

Debrecen - Lovasi András lép fel a Lautitia Kóruscsaláddal az Érseki Hivatalban.

A Görögkatolikus Egyház is csatlakozott a Család-OK hangversenysorhoz, január 14-én, vasárnap 19 óra 30 perctől az Érseki Hivatalban (Debrecen, Petőfi tér 8.) rendezendő Görög Zenei Estek programjával. A Lautitia Kóruscsalád, Gábor Andor, Heidl György és Lovasi András ad koncertet. Emellett a vállalkozó szellemű szülők is beszállnak majd az éneklésbe – olvasható a metropólia honlapján.

A Debreceni Kőr Dáma Klub kezdeményezése nyomán e napon 17 órakor országszerte egy időpontban adnak koncertet olyan családok, ahol több generáció foglalkozik zenével. A rendezvénnyel hangsúlyozzák, hogy a zene egy olyan érték, amely családokban, közösségekben átörökíthető. Mint azt a Hajdúdorogi Főegyházmegye közlésében írják, a Család-OK program nyitott és ingyenes, a Görög Zenei Estéken belépőjegyet kell váltani. Ennek oka, hogy – a görögkatolikus egyház e tematikájába tartozó korábbi és a később rendezvényeivel együtt – jótékony célt szolgál. A mostani bevételt a Kőr Dáma Egyesületnek ajánlják fel, akik rászoruló családokat támogatnak a pénzből. Emellett szintén jelentős összeget adományoznak a Mosolyvirág Nagycsaládosok Debreceni Egyesületének is.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!