Debrecen hírei

2018.01.04. 12:34

Vajon meghúzhatók a bábművészet határai?

Debrecen - Báb- és színháztörténészek előadásait hallgathatjuk, s fénnyel teremthetünk.

Debrecen - Báb- és színháztörténészek előadásait hallgathatjuk, s fénnyel teremthetünk.

Kiberbáb, kísérletező tendenciák, a báblét alakzatai, a bábszínház és a poszthumanizmus kapcsolata – ezek a témái a rendhagyó konferenciának és workshopnak, amelynek január 13-án a debreceni Modem ad otthont, s a Vojtina Bábszínházzal közösen szervez a Billentyűk című kiállításhoz kapcsolódva.

Az európai avantgárd bábművészet megteremtőjének számító Blattner Géza munkásságát bemutató tárlat február végéig látható. Mint az a szervezők közlésében olvasható: a különleges, több mint 700 négyzetméteren megrendezett interaktív tárlathoz kapcsolódó egész napos programra várnak mindenkit, aki szívesen meghallgatja, merre tart ma a bábművészet, teremt-e alkalmat határátlépésre a kortárs művészetek terén, és ha igen, hogyan, hová vezethet mindez a jelenlegi ismereteink tükrében.

A 10 órakor kezdődő konferenciát követő workshopon a bábműfaj létének két nélkülözhetetlen eleme, a fény és az árnyék kap kiemelt szerepet – Blattner Géza sajátos színházi formanyelvét megidézve. A workshop résztvevői e két, megfoghatatlannak tűnő alkotóelemmel tesznek kísérletet az alkotásra, a Magamura Alkotóműhely művészeinek és Grosschmid Erik közreműködésével.

HBN


A konferencia és a workshop egyaránt nyitott és ingyenes, de – az anyagigények felmérése érdekében – utóbbi regisztrációhoz kötött. Regisztráció a [email protected] címen január 10-ig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!