Debrecen hírei

2018.01.06. 12:47

Kösöntyű-pályázat ötödször

Debrecen - A pályázók feladata egyedi, esztétikus ékszerek készítése.

Debrecen - A pályázók feladata egyedi, esztétikus ékszerek készítése.

A Debreceni Művelődési Központ Tímárháza idén 5. alkalommal hirdeti meg ékszerkészítő pályázatát amatőr alkotók számára.

Pályázatuk mára országos rendezvénnyé nőtte ki magát, így szeretnék méltó módon megünnepelni az eseményt. A hagyományos díjátadó és kiállításmegnyitó mellett idén árusítással egybekötött workshopokat rendeznek további két napon át, ahol vendégeik az ékszerkészítés technikájának elsajátításával is gazdagodhatnak. Számos technika alkalmazható.

HBN


Információk

Nem feltétel, de előnyt jelent a magyar népművészet gazdag forma- és mintakincsének felhasználása. Az ékszerek használhatóak, hordhatóak legyenek, feleljenek meg a kortárs divatnak.

Alkalmazható technikák: gyöngyfűzés, gyöngyszövés, nemezelés, bőrözés, fafaragás, sujtás, csipkeverés, hímzés, szűrrátét-, kerámiakészítés, szövés, szalmafonás, tűzzománckészítés, drótozás, fémművesség, esetleg ezek kombinációja.

Pályázni lehet 1-1 db ékszerrel vagy ékszerszettel (lánc, fülbevaló, karkötő, gyűrű, bross, kézdísz, fejpánt, stb.)

A pályázati anyag benyújtásának határideje: 2018. május 18.

A pályamunkákat kérik személyesen vagy postai úton eljuttatni a DMK Tímárház- Kézművesek Házába (4024 Debrecen, Nagy Gál István u.6.)

Zsűrizés: A pályamunkákat Péter Szidónia gyöngyfűző Népi Iparművész, Rácz Erika ötvös Népi Iparművész, valamint Keszler Ibolya ékszerkészítő bírálja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!