Debrecen hírei

2018.01.03. 17:19

A Kaáli Intézet új helyen működik tovább Debrecenben

Debrecen - A Kaáli Intézet 2003-tól közbeszerzési eljárás nyerteseként - közreműködőként - végezte a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában a meddőségi kezeléseket. A tizenöt évre szóló szerződés 2017. december 31-én lejárt, így a Kaáli Intézet kiköltözött a Női Klinika alagsorában bérelt helyiségeiből - olvasható az intézet közleményében.

Debrecen - A Kaáli Intézet 2003-tól közbeszerzési eljárás nyerteseként - közreműködőként - végezte a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában a meddőségi kezeléseket. A tizenöt évre szóló szerződés 2017. december 31-én lejárt, így a Kaáli Intézet kiköltözött a Női Klinika alagsorában bérelt helyiségeiből - olvasható az intézet közleményében.

Az állami ellátásba visszatérő Debreceni Egyetem Asszisztált Reprodukciós Központja a Kaáli Intézet által másfél évtizede telepített használt eszközöket és beépített bútorokat átvette, és változatlan helyszínen folytatja tevékenységét. Tudomásunk szerint az állami meddőségi központ szakmai vezetője továbbra is Dr. Bodnár Béla lesz, aki 15 éve került az Egyetemről a Kaáli Intézetbe.

A folyamatos betegellátás érdekében a meddőségi kezeléseket októbertől már az új Kaáli Intézetben végzik, miután a régi intézetben dolgozó orvosaiknak novemberben kiadták az éves szabadságukat. A lombikbébi kezelésekre vonatkozó új, kedvező feltételeket az országos hálózattal rendelkező Kaáli Intézet betegei igénybe vehetik, hiszen az intézmény rendszer szinte alapítása óta rendelkezik TB finanszírozással. Az indulási eredmények rendkívül biztatóak. Októberben és novemberben több mint ötven beteg részesült lombikbébi kezelésben Budapesten, akiknek csaknem fele terhesen tért vissza Debrecenbe.

A Kaáli Intézet jelenleg a világ egyik legnagyobb és legeredményesebb lombikbébi intézményrendszere. Indulásuk óta - 25 év alatt - több mint 26 ezer gyermek köszönheti életét magas színvonalú szakmai munkájuknak. A gyermektelenséggel küzdő párok megszerették a hálapénz nélküli, rendkívül eredményes meddőségi kezeléseiket. "Betegeink kérésére és az irántuk érzett elkötelezettségünk miatt döntöttünk úgy, hogy új helyen - de továbbra is Debrecen központjában - vadonatúj műszerekkel és felszereléssel, két meddőségi specialista orvossal és szakszemélyzettel továbbra is lehetőséget biztosítunk azoknak, akik nem az állami ellátást, hanem intézetünket szeretnék választani" - nyilatkozta Kaáli Géza professzor, az intézményrendszer alapítója.

Elérhetőség:

Kaáli Intézet, 4032, Debrecen, Egyetem sugárút 68/B

06-52/ 537-517

06-52/ 537-518

Klinikai háttér, egyetemi üzemeltetés, milliárdos fejlesztés

2018. január 3-án a hivatalos átadás-átvétellel a Debreceni Egyetem Klinikai Központja visszavette a 2003-ban a Kaáli Intézetnek átadott lombik program tevékenységet - olvasható a Debreceni Egyetem hivatalos közleményében. A szolgáltatás jelenleg változatlan helyen és eszközös feltételrendszerrel várja a gyermektelenséggel küzdő párokat. Az Asszisztált Reprodukciós Centrum (ARC) a Debreceni Egyetem Klinikai Központjának komplex meddőség programjába szervesen illeszkedve, az Egyetem teljes laboratóriumi, képi diagnosztikai és genomikai hátterét is alkalmazva, a lehető legkorszerűbb kivizsgálási és kezelési lehetőségeket nyújtja.

A Debreceni Egyetem a megnövekedett igények korábbiaknál is színvonalasabb kiszolgálására 2018-ban a már megítélt kormányzati támogatás felhasználásával 1,1 milliárd forintból javítja a tevékenység infrastrukturális és eszközös feltételeit. Ennek köszönhetően az Asszisztált Reprodukciós Centrum az eddigieknél nagyobb területen és korszerűbb környezetben, megerősödött műszerparkkal fogja a gyermekre várók igényeit kielégíteni. Az Asszisztált Reprodukciós Centrum (ARC) a Klinikai Központ kiemelt egysége, mely magas szakmai színvonalon, korszerű menedzsmenttel és az egyetemi háttérrel megerősödve, hálapénzmentesen teremti meg a legkorszerűbb meddőségi kezelések lehetőségét az Észak-Alföldi régió, illetve a környező országok lakosai részére.

Bejelentkezés és információ:

Debreceni Egyetem Klinikai Központ Asszisztált Reprodukciós Centrum (ARC)

06-52/255-318

06-52/255-818

06-52/255-138

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!