Debrecen hírei

2018.01.16. 13:31

A Családok Átmeneti Otthonában élőkön segít idén a debreceni városbál

Debrecen - A kormány a családok évének hirdette a 2018-at, ehhez kötődik a Város Bálja jótékony célja is.

Debrecen - A kormány a családok évének hirdette a 2018-at, ehhez kötődik a Város Bálja jótékony célja is.

A Családok Átmeneti Otthonának felújítását támogatják idén a Város Báljával. A debreceni tradíció 17. alkalommal ad lehetőséget szórakozásra, kapcsolatépítésre és harmadik éve szolgál az eseményen túlmutató, jótékony célt. A szombati rendezvény részleteiről annak helyszínén, a Kölcsey Központban számoltak be a szervezők, azaz az önkormányzat, az egyetem és az iparkamara, illetve a renoválandó intézmény képviselői.

Bálozik a város, fejlődik a segítő intézmény

Mint azt Papp László polgármester felidézte, 2015-ben a kárpátaljai Salánk település óvodájának új épületéhez járultak hozzá a cívisvárosi polgárok, tavaly a reformáció 500. évében a város egyik legszebb templomának a felújításához. A Családok Átmeneti Otthonának renoválásához kérik a január 20-i bálon résztvevők támogatását. – Egy európai uniós program segítségével még idén megkezdjük a Mester utcai épületet felújítását, a báli hozzájárulással komplexebbé tehetnénk a krízishelyzetet kezelő, idén 57 családnak segítő intézmény fejlesztését – hangsúlyozta.

Fotó: Matey István

– Az intézet az utolsó olyan lépcsőfok a gyermekvédelmi rendszerben, ahol még együtt tartható a gyerek és a szülő – ismertette Farkas Ágnes intézményvezető. A felajánlást olyan programokra fordítanánk, amelyekkel a szülői feladatok jobb, hatékonyabb ellátására ösztönöznénk, tanítanánk, illetve a gyerekeket segítenénk hozzá, hogy az iskolába lépve ne a hátrányaikkal kelljen küzdeniük – ismertette.

Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora hangsúlyozta, e települést az iparosok, termelők, a városvezetés és az ötszáz éves oktatási intézményének egysége, szoros együttműködése jellemzi. Skultéti Éva, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára arról szólt, hogy szükséges az efféle regenerálódás a hétköznapok sűrű sodrában.

Fotó: Matey István

Az eseményen olyanokról is szó esik, amire máskor kevesebb figyelem jut, s a bál után, akár megvalósítandó program születhet belőle.

Bogányi-zongora a Kölcseyben

A Város Bálján szólal meg először a Kölcsey Központ új versenyzongorája, a Bogányi-zongora. A világhírű magyar zongoraművészet és a magyar zongoraépítés kultúrájának hírnevét erősítő, a kormány által 800 millió forint értékben támogatott projektnek köszönhetően Debrecen egyike annak a tíz helyszínnek, ahová jutott az innovációból.

HBN–HABE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!