Debrecen hírei

2017.05.07. 20:40

Nagyhal akadt a DHK horgára

Debrecen - A cívisvárosban tengerentúli jégkorongozók szerződtetésével próbálnak szintet lépni.

Debrecen - A cívisvárosban tengerentúli jégkorongozók szerződtetésével próbálnak szintet lépni.

Jon Booras Debrecenben folytatja a karrierjét a jegkorongblog.hu szakportál értesülései szerint. A 35 esztendős amerikai hokis az előző szezonban a második helyen végző MAC Budapest csapatának volt meghatározó tagja: az alapszakasz során tíz találattal és tizennyolc gólpasszal vétette észre magát, míg az egyenes kieséses szakaszban hétszer vette be az ellenfelek kapuját, emellett tíz assziszt fűződik a nevéhez. Utóbbi teljesítménnyel a playoff legeredményesebb jégkorongozójának járó díjjal gazdagodott. A csatár a DVTK színeiben 2016-ban bajnoki címet szerzett a MOL Ligában, ekkor is a rájátszás legértékesebb játékosának (MVP-jének) bizonyult. Booras számára a nyár nem telik majd unalmasan, hiszen egy amerikai gárdánál másodedzőként vállal munkát.

Két távozó

A cívisvárosi együttes jelentős tervekkel vág neki a következő szezonnak, mivel Booras mellett állítólag a Dunaújvárosi Acélbikákat erősítő Keegan Dansereaura is lecsaphatnak a hajdúságiak. A kanadai születésű Dansereau magyar állampolgársággal is rendelkezik, a nemrég véget érő divízió 1/A-s világbajnokságon lehetőséget kapott a bizonyításra a nemzeti együttesünkben.

Jason Morgan vezetőedző mindkét klasszist kiválóan ismerheti, ugyanis korábban a diósgyőri együttesnél már dolgozott a duóval.

Az már korábban eldőlt, hogy Hetényi Péter búcsút int a hajdúsági klubnak, és pályafutását Dunaújvárosban folytatja. A 26 esztendős játékos két évet húzott le a Debreceni Hoki Klubban. Pleszkán József is szedi a sátorfáját, a kapus a Ferencvároshoz igazolt.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!