Debrecen hírei

2017.03.16. 10:57

Előbb gondozni akarta, majd megölte az idős asszonyt

Debrecen - A perbeszédek is elhangzottak kedden a törvényszéken T. Józsefné ügyében, akit azzal vádolnak, hogy Bocskaikertben megölt egy idős asszonyt, hogy tőle pénzt szerezzen.

Debrecen - A perbeszédek is elhangzottak kedden a törvényszéken T. Józsefné ügyében, akit azzal vádolnak, hogy Bocskaikertben megölt egy idős asszonyt, hogy tőle pénzt szerezzen.

Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette a vád T. Józsefnével szemben, akinek ügyében hamarosan befejeződik az eljárás a Debreceni Törvényszéken.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség vádirata szerint a vádlott házi segítségnyújtásban tevékenykedett, átlagosan 9–11 idős korú gondozottja volt, a sértettel azonban nem állt kapcsolatban. A bűncselekményt megelőző hónapokban ellehetetlenült, kilátástalan anyagi nehézségei miatt úgy döntött, hogy a sértettet valamilyen ürüggyel megkörnyékezi, megpróbál a közelébe, bizalmába kerülni annak érdekében, hogy bízza meg őt gondozási feladatai ellátásával, s így lehetősége nyílik beférkőzni az idős, hosszú idő óta egyedül élő asszony napi életvitelébe, s szokásait megismerve „jövedelemkiegészítésre” tud szert tenni.

2014. június 20-án 9 óra körül azzal az ürüggyel csengetett be a sértetthez, hogy látta a házának ablakába kitett kiírást, mely szerint betonkeverőt lehet tőle kölcsönözni. A sértett beengedte a vádlottat az udvarára, s bevezette a kazánházba, ahol a betonkeverőt tartotta. T. Józsefné azzal vált el az idős asszonytól, hogy az élettársával megbeszéli, kikölcsönzik-e a gépet. Távoztában rosszullétet imitált, ezért a sértett behívta a házába és vizet adott neki. Bent a vádlott meggyőződhetett arról, hogy a néni jó anyagi körülmények között, szépen berendezett lakásban él. Felvetette az idős nőnek a jelzőrendszeres betegellátás lehetőségét, melyet azonban a sértett visszautasított azzal, hogy van saját gondozónője. Ezek után a vádlott távozott – áll a vádiratban.

Többen hallották a segélykiáltást

A vádlottnak péntekenként, egy pénzintézettel megkötött kölcsönszerződés alapján heti 8 ezer forintos törlesztőrészletet kellett fizetnie a cég ügyintézőjének. Egy másik pénzintézet felé is volt hitel törlesztési kötelezettsége – mintegy 35 ezer forint, melynek esedékessége ugyancsak e napra esett. Továbbá a barátja megbízásából még ezen a napon kellett 66 ezer forintot egy korábban megrendelt áruért egy magánszemélynek kifizetnie. Tekintettel arra, hogy teljes deficites helyzetbe került, pénzszerzésre más lehetőséget nem látott, elhatározta, ismét felkeresi a sértettet a lakásán, és tőle mindenképpen készpénzt, valamint egyéb értéktárgyakat szerez. Kora délután érkezett az asszony házához, becsengetett, mire az idős nő ismét hátrakísérte a kazánházba, ahol a vádlott pontosan meg nem állapítható indokból kifolyólag tettlegességig fajuló összetűzésbe került a sértettel, akire az általa viselt aranytárgyak megszerzése érdekében rátámadt. A sértett segélykiáltásait többen hallották a környéken, egy szomszédos kft. irodájából le is siettek szétnézni, hogy mi történhetett, de nem észleltek semmit.

A vádlott a garázsban nagy méretű, rendkívül éles hegyű szúró-vágó eszközzel a sértettet szurkálni kezdte, majd két alkalommal, nagy erővel elvágta a már fekvő állapotú sértett nyakát. Ezt követően belépett a ház előszobájába, ahol magához vette a sértett pénztárcáját, majd sietősen távozott a helyszínről. Később a sértettől elvett ékszerekkel és táskával, pénztárcával Debrecenbe ment, ahol kifizette esedékes tartozásait.

Az idős asszony holttestét másnap fia fedezte fel. A sértett elszenvedett sérülései olyan súlyosak voltak, hogy életét az idejekorán alkalmazott gyors és szakszerű orvosi segítség sem menthette volna meg.

HBN


A vád szerint a nő elvágta a bocskaikerti idős asszony nyakát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!