Debrecen hírei

2016.11.03. 08:57

Komoly sprinteket hozott a nagyhegyesi bringaverseny

Nagyhegyes - Alaposan megizzasztották egymást a bringások a László Sándor Emlékversenyen.

Nagyhegyes - Alaposan megizzasztották egymást a bringások a László Sándor Emlékversenyen.

Mintegy százan vettek részt a nemrégiben, Nagyhegyesen megrendezett 2016. évi László Sándor Emlékversenyen. A bringások 15, 36, 67 illetve 98 km-es távon indulhattak, az időjárás kegyes volt a résztvevőkhöz, csak a hosszútáv befutója után kezdett esni az eső. A legfiatalabbak, az U13 és WU15 mezőnye mindössze egy tucatnyi versenyzővel állt fel, ők félórán belül tették meg a fordítós pályán kijelölt 15 km-t. A sprinten végül Tomka István (Sárréti SE Optimit Gemels) hajszállal előzte meg Kovács Juditot (DKSI-KONTENT), kategóriájukban mindketten győzelemnek örülhettek.

Az U15/WU17 mezőny 36 km-t, azaz egy kört tett meg a Nagyhegyes–Balmazújváros–Látókép–Nagyhegyes útvonalon. A WU17 kategóriát mindössze egyetlen lány, a győri Kovács Petra képviselte, aki végig tartotta a lépést a fiúkkal. A kis létszámú mezőnyből, mely tucatnyi főt számlált, végül nyolcan érkeztek a sprintre, ahol az idén már eddig is kiemelkedően szereplő Sánta Ármin (DKSI-KONTENT) győzött Tipográfiás ellenfele és két saját csapattársa előtt.

A 67 km-es versenyen 31 fő rajtolt el U17, WU19, Master2 és Master3 kategóriákban. Hárman is meg tudtak lépni, Fésüs László (Meditech SC, Master2), Juhász Péter (Hajdúszoboszló, Master3) és Gohér Mihály (Veloroom-Kecskemét Első Sor SE, U17) teljes egyetértésben dolgoztak össze, hiszen hárman három kategóriát képviseltek. Végül ebben a sorrendben haladtak át a célvonalon, az igen jó formában lévő Fésüs még a végén megkínálta szökevény társait, és 9 mp előnnyel a 67 km abszolút győzteseként ért célba a trióból. A mezőnyhajrára tucatnyian érkeztek együtt, az U17-es fiúk kiélezett sprintben döntöttek a dobogós helyekről: Stodulka András (Tipográfia) centikkel előzte meg Bakó Ferencet (Veloroom-Kecskemét). A lányoknál Kapott Szonja a Masterekkel egy bolyban érkezett, ezzel biztosítva kategória győzelmét.

A háromkörös, 98 km-es futamon indultak a legtöbben, öt kategóriában. Elég komoly tempót ment a boly, 42 km/h feletti átlag lett a végére. Az amatőrök nem is mind bírták a kiképzést, az igazolt kategóriák versenyzői alaposan megdolgoztatták a mezőnyt. Három kör alatt bőven volt alkalom a fárasztásra, végül négyen léptek el a főmezőnytől, az abszolút és egyben U23 győzelemért Filutás Viktor (Szuper Beton) és Kovács Máté (DKSI-KONTENT) mentek – az elsőséget Filutás szerezte meg. Abszolút értékelésben Filutás, Kovács és Hemmert állhattak fel a dobogóra, a 2016. évi László Sándor Emlékverseny győztese Filutás Viktor, a Szuper Beton versenyzője lett.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!