Debrecen hírei

2014.09.16. 17:49

Érdemes lesz a maximumot nyújtani

Debrecen - Annak ellenére, hogy a tavalyi bronzérmes látogat Debrecenbe, bizakodóak a hazaiak.

Debrecen - Annak ellenére, hogy a tavalyi bronzérmes látogat Debrecenbe, bizakodóak a hazaiak.

Az előző évben a dobogó harmadik fokáig menetelő Érd gárdája érkezik szerdán 19 órától a Hódos Imre Sportcsarnokba. A DVSC-TVP-Aquaticum számára eddig nem igazán jött ki a lépés a 2014/15-ös bajnokságban, hiszen mindhárom mérkőzésükön vereséget szenvedtek a cívisvárosi lányok. Az Érd két nyert meccsel, és egy vereséggel a háta mögött érkezik Debrecenbe.

Tavaly a két egylet mindkét találkozóján a Pest megyeiek jártak sikerrel, ősszel 31–24-re, tavasszal pedig 36–33-ra tudtak nyerni. Szilágyi Ágnes elárulta, noha ezúttal sincsenek könnyű helyzetben, mégis úgy érzik, megcsíphető Szabó Edina társulata.

Hajtani kell

– Ismét egy erős csapattal kell megküzdenünk, de hazai pályán meccselünk, százszázalékos teljesítménnyel azt hiszem, verhető lehet az Érd. Ellenfelünk nem hogy nem gyengült, talán még erősödött is, de amennyiben védekezésben összeszedettek leszünk, koncentráltan és igazi csapatként játszunk, megcsíphetjük őket. Úgy érzem, sikerült kipihenni az újvárosi derbi fáradalmait, miközben készültünk a szerda esti ütközetre is – fogalmazott Szilágyi Ágnes, a DVSC balszélsője, aki már csak azért is várja a mérkőzést, mert egy országos csatorna, a Duna Televízió is közvetíteni fogja.

– Engem felspannol, hogy tévés meccs lesz a szerdai, és biztos vagyok benne, hogy a többiek is így vannak vele. De nem csak emiatt kell odatennünk magunkat, hanem mert a közönségünket is ki szeretnénk szolgálni. Tudtuk, hogy nehéz lesz számunkra a bajnoki rajt, hiszen nem a legkedvezőbb a sorsolásunk, azonban bízunk benne, egyre jobb eredményeket tudunk majd elérni. Az eddigi összecsapásainkon az volt a jellemző, hogy két-három ember húzta a csapatot, míg a többiek nem tudták kiadni magukból a maximumot, reméljük, ez is változni fog, és egyre többen belelendülnek – mondta a kézis.

A debreceniek együttesében egyébként szerencsére nincs újabb sérült, mindenki várja, hogy bizonyíthasson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!