Debrecen hírei

2014.04.07. 18:40

Várakozásokkal telve várt új ciklus

Debrecen - Miklóssy Ferenc: Az illetékek és a bürokrácia csökkentését várjuk.

Debrecen - Miklóssy Ferenc: Az illetékek és a bürokrácia csökkentését várjuk.

 Nem számítanak irányváltásra a megye gazdasági, egyházi és kulturális életének meghatározó szereplői, miután a vasárnapi választás eredményeként ismét a Fidesz-KDNP alakíthat kormányt. A Napló körképéből az derült ki, hogy mindannyian nagy várakozással tekintenek a következő ciklus elé.

Miklóssy Ferenc, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint az, hogy a 2010-ben elkezdett gazdaságpolitika folytatódhat, javítja a magyar gazdasági növekedési feltételeit.

– Az illetékek és a különböző eljárási díjak mérséklését, illetve a bürokrácia csökkentését várjuk, mindez együtt eredményezheti a versenyképességünk számottevő javulását. Munkaadóként reméljük, hogy a gazdasági növekedés a jövedelmek emelkedését is magával hozza, az oktatás pedig még inkább igazodik a gazdaság valós igényeihez. Ha mindezt a kormányzatnak – a gazdasági szereplők partnersége révén – sikerül elérnie, akkor a ciklus végére a magyar a térség egyik legütőképesebb gazdaságává válhat – véli a kamarai vezető.

Bölcskei Gusztáv, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke pedig abban bízik, lesz lehetőség az egyház-finanszírozás új modelljének kidolgozására is.

HBN

A cikk folytatását a Napló kedden megjelenő számában és www.naplo.hu-n olvashatják!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!