Debrecen hírei

2014.04.07. 19:14

Tisztújító ülését tartotta a Karácsony Sándor Pedagógiai Egyesület

Hajdú-Bihar - Dr. Gerencsér Attila levezető elnök köszöntötte a DAB-székházban 2014. március 28-án megjelent egyesületi tagokat.

Hajdú-Bihar - Dr. Gerencsér Attila levezető elnök köszöntötte a DAB-székházban 2014. március 28-án megjelent egyesületi tagokat.

A hivatalos formaságok után Fülöp Mihály elnök számolt be az elmúlt négy évben végzett munkáról.

Örömmel közölte a jelenlévőkkel, hogy az egyesület létszáma egyre növekszik, ma már 170 fő. Az értékmentő munkába legtöbben Debrecenből, Hajdú-Bihar megyéből kapcsolódtak be, de jelentkeztek más megyékből, sőt az országon kívülről is. Az elnökség tagjai az elmúlt időszakban önzetlenül végezték szervező és irányító munkájukat.

Az egyesület legeredményesebb tevékenysége a Pedagógusok arcképcsarnoka című kiadvány legújabb, tizenkettedik kötetének a megjelentetése volt. Ez a könyv 149 pedagógus életét dolgozza fel és ezer példányban jelent meg. Az eddigi kötetekben mintegy 1401 elhunyt óvónő, tanító és tanár élete munkássága van megörökítve az utókor számára.

A könyv előkészítése sok-sok szerző munkáját dicséri, de elismerés illeti a szerkesztők tevékenységét is. Egyetlen olyan kiadvány ez az országban, mely ilyen értékmentést végez, ami a már elhunyt pedagógusok tevékenységét örökíti meg.

Az egyesület fontos feladatának tekinti a névadó emlékének ápolásán túl olyan személyek munkásságának alaposabb megismerését, mint például Sári Gusztáv (Kaba), vagy Lengyel Mihály (Földes), akik településük iskolájának hírnevét öregbítették.

Többen hozzászóltak az elnökség elhangzott beszámolójához. Javaslatokat, ötleteket, de kritikákat is megfogalmaztak. Ezt követően Fülöp Mihály egyesületi elnök ismertette a 2014-es év feladatait. Miután azzal a tagság egyetértett megválasztották az új elnökséget.

A Karácsony Sándor Pedagógiai Egyesület elnöke továbbra is Fülöp Mihály lett, akinek munkáját nyolctagú elnökség (Farkas Jánosné, dr. Gerencsér Attila, dr. Harkányi Károlyné, Kálmán Antalné, Kovács András, Nyirkos Tibor, Raffay Zoltánné, Szabó Lászlóné) segíti.

- Vmirjáncki József -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!