Debrecen hírei

2014.04.07. 07:37

Hatezer aktivista segítette a jelöltjeiket

Debrecen - Az ígéret szerint a következő négy évben meghálálják a választók támogatását.

Debrecen - Az ígéret szerint a következő négy évben meghálálják a választók támogatását.

A győzelemhez szokottak nyugalmával nézték a kivetítőn a közszolgálati tévé választási műsorát a Fidesz-szimpatizánsok vasárnap éjjel a Belvárosi Közösségi Házban. Eleinte csak a várakozó idősek tapsolgattak a jó híreknek, míg a fiatalok a többi teremben csevegtek, söröztek, vagy éppen cigiztek a kapu előtt.

A terembe 23 óra körül vonultak be a „bajnokok”, ahogy kell, egyenesen a pódiumra. Velük szemben ekkorra zsúfolttá vált a tér, felállva ünnepelték őket: Kósa Lajost, Pósán Lászlót és Tasó Lászlót, a három debreceni választókerületben mandátumot nyert képviselőt, valamint Rácz Róbertet, a Fidesz–KDNP észak-alföldi regionális pártigazgatóját.

Kósa Lajos a győzelmi bejelentésben megemlítette, hogy a megyében megnyert hat egyéni választókerületi képviselő mellett listáról hajdú-bihariként ott lesz a parlamentben Rácz Róbert és Halász János is.

Aztán a tiszteletteljes köszönetek következtek, hiszen a győzelem nem jött volna létre – mondta Pósán László – ha nincsenek a segítők, akik heteken át szinte éjt nappallá téve kinn voltak az utcákon, kopogtattak a házakba. Hálával emlegette a Fidesz-iroda dolgozóit is. Tasó László azt ígérte, hogy meghálálják a támogatást: „amit nem sikerült az elmúlt négy évben, azt most teljesíteni fogjuk”. – A megyében 6 ezer, az országban 100 ezer aktivista dolgozott a Fidesz győzelméért – egyes pártok örülnének ennyi szavazónak – keltett némi derültséget Rácz Róbert e megjegyzésével, és némi büszkeséggel tette hozzá, hogy regionális pártigazgatóként 16 mandátumért felelős, amelyek közül 15 már a feldolgozottság kétharmadánál biztosnak látszik. Jó lenne megtartani ezt a lendületet az európai uniós és az őszi önkormányzati választásra – tette hozzá.

Kósa Lajos a közös fotózkodás előtt név szerint köszönetet mondott a választáson nyertes képviselők feleségeinek és Széles Diána kampányfőnöknek, ám ekkor a kivetítőn megjelent Orbán Viktor, felzengett a Himnusz, és az énekléshez a debreceniek is csatlakoztak.

HBN-SZK


Debrecen - Így fogadták a pártok helyi vezetői a választási eredményeket.


Debrecen, 2014. április 7., hétfő (MTI) - A Fidesz-KDNP győzelme a választók bölcsességét tükrözi - jelentette ki a párt ügyvezető alelnöke, Debrecen polgármestere hétfőn hajnalban az MTI tudósítójának, miután előtte a támogatóik jelenlétében tartott sajtótájékoztatón bejelentette: Hajdú-Bihar megye mind a hat egyéni országgyűlési választókerületében a jelöltjeik megnyerték a választást.


Debrecen -  Szemmel láthatóan nagy volt a csalódottság a számok láttán vasárnap este a Magyar Szocialista Párt székházában.


Az idei országgyűlési választás egyfordulós, a szavazást vasárnap tartották meg. A szavazás eseményei percről percre.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!