Debrecen hírei

2014.01.22. 19:38

Pályázaton keresik utódját

Debrecen, Budapest – Pad Zoltán távozik, de előbb Morriconéval turnézik a Kodály Kórus.

Debrecen, Budapest – Pad Zoltán távozik, de előbb Morriconéval turnézik a Kodály Kórus.

A fővárosban folytatja pályafutását a Kodály Kórus vezető karnagya: a következő évadtól Pad Zoltán irányítja az MR Énekkart, így távozik a Kodály Kórustól – adtuk hírül szerdai számunk címlapján.

A nagy múltú fővárosi énekkar irányítására decemberben írtak ki pályázatot, amelynek nyertese a debreceni karnagy lett.

Világhódító utakon

Pad Zoltán 2009 augusztusától tölti be a Kodály Kórus vezető karnagyának tisztét. Az énekkarral számos sikeres koncertet adott Magyarországon és külföldön egyaránt, több ősbemutató és magyarországi bemutató fűződik nevéhez. Katar történetének első operabemutatóján, 2012-ben a Kodály Kórusból és a Magyar Állami Operaház kórusából alakult énekkar karnagya volt. Vezetése alatt, ugyanebben az évben a Kodály Kórus Prima-díjat kapott. Tavaly is több nemzetközi sikert aratott az énekkar, 2014 februárjában pedig a világhírű Ennio Morriconéval indul koncertkörútra.

Sajnálattal fogadták

– A Kodály Filharmónia mindkét együttese és vezetősége sajnálattal fogadta a hírt, hogy nemsokára meg kell válni a kiemelkedő képességű vezető karnagytól – tudatta kedden a debreceni zenei intézmény. Pad Zoltánnak a Kodály Kórus és a Kodály Filharmonikusok valamennyi művésze és munkatársa további sikereket kíván pályafutásához. A vezető karnagy az MR Énekkarnál augusztus 1-jétől látja el feladatait, utódját hamarosan pályázat útján keresi majd az intézmény – olvasható a közleményben.

HBN, MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!