Debrecen hírei

2014.01.21. 18:24

Hulló vakolattól óvják az Árpád téren járókat

Debrecen - A lehulló vakolat miatt védőtetőt ácsoltak az Árpád téri templom bejárata köré.

Debrecen - A lehulló vakolat miatt védőtetőt ácsoltak az Árpád téri templom bejárata köré.

Az Árpád tér közepén álló 100 éves református templomról egy december eleji nagy vihar óta egyre gyakrabban esnek le kisebb-nagyobb vakolat darabok az utcára, a járókelők közzé. Leginkább az 50 méter magas toronyról potyog a burkolat. Ezért a bejárat környékére 33-35 méter hosszú, fából készült, a gyalogosokat védő átjárót ácsoltak a napokban. Veres János, a Debrecen-Árpád téri Református Egyházközség lelkipásztorától megtudtuk, hogy a létesítmény 1,8 millió forintba került, mely összeget az egyházmegye és az egyházkerület biztosították.

Pénztelenül

A helyi védettség alatt álló épület belül is meglehetősen rossz állapotban van, a törött palák, tönkrement ereszcsatornák miatt több helyen beázik a tető. Penészesek, itt-ott korhadtak a gerendák, vizesek a falak.

A teljes felújításra tavaly készültek tervek, akkor azt állapította meg egy építésziroda, hogy 130 millióba kerülne. Ennyi pénze nincs a gyülekezetnek, ezért pályázatot nyújtottak be az Emberi Erőforrások Minisztériumához, ahonnan maximum 40 millió forintot kaphatnak.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!