Debrecen hírei

2014.01.21. 16:41

Csiszolják a síneket

Debrecen - Várhatóan tíz napig száll majd a szikra és szól a síncsiszoló.

Debrecen - Várhatóan tíz napig száll majd a szikra és szól a síncsiszoló.

A 2-es villamospálya vágányépítési munkálatainak utolsó fázisaként – amint eláll az eső – megkezdik a sínek felületének csiszolását. A DKV közleménye szerint, a kivitelező cég emberei a teljes új nyomvonalon és a Petőfi téren is dolgozni fognak.

A zajjal járó síncsiszolás nap közben történik, de a járműforgalom zökkenőmentes fenntartása érdekében éjszakai munkák is várhatóak a Petőfi téren, a Péterfia utca és a Hunyadi János utca csomópontjában, valamint a Nádor utca – Füredi út – Dózsa György utca csomópontban.

Minek kell?

Ennek kapcsán megkérdeztük, hogy miért kell a tiszta új síneket máris csiszolni?

Azt a választ kaptuk, hogy „a síncsiszolás a sínek felületének felkeményítő és tisztító eljárása, mely azt a célt szolgálja, hogy a járművek kerekei és a sínek profilja közötti kapcsolódás pontosabb legyen. Az eljárás csökkenti a zajképződést, megnöveli a villamospálya sínjeinek élettartamát, csökkenti a villamoskerék kopásának mértékét, javítja a biztonságot és megelőzi az esetleges sínrepedések kialakulását.”

A munkálatokat követően a szerelvények várhatóan halkabban, simábban közlekednek majd.

HBN-OCs


Debrecen - A 2-es villamospálya vágányépítési munkálatainak utolsó fázisaként 2014. január 21-én (kedden) megkezdődik a sínek felületének csiszolása.


Ha nem a saját két szememmel nem látom, el sem hiszem. De nem láttam. Sőt, saját két fülemmel sem érzékeltem sokat. Azt láttam, (mert a korábbi állapotokkal szemben már volt közvilágításnak nevezhető fény a D. Gy. úton), hogy a járdán, pontosabban annak a szétvert nyomvonalán legfeljebb a baleseti sebészetre jutok el (nem saját lábamon). T. Szűcs József jegyzete.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!