Debrecen hírei

2013.12.27. 16:51

Lezárult egy debreceni sikersorozat

100%-os bátaszéki győzelem az évadzáró hexasakk  versenyen.

100%-os bátaszéki győzelem az évadzáró hexasakk  versenyen.Idén is Bátaszéken tartották a hexasakkozók évadzáró tornájukat egy 7 fordulós körmérkőzéses rapidverseny keretében. Az előzetes esélyek alapján a hazai színekben versenyző egykori világbajnok Rudolf László és az elmúlt 3 év versenyeit sorban megnyerő debreceni Sütő Péter vetélkedése volt várható az első helyért. Nem feledve azonban az esélylatolgatásnál, hogy a rapid, mindössze félórás játékidőben a gyorsaság is döntő szerephez juthat egy-egy parti végkimenetelében.

Az első két forduló nagyobb meglepetések nélkül zajlott, a rajtlista vezetők az élre álltak, majd a 3. fordulóban sorra kerülő rangadójukon Rudolf magabiztosan legyőzve Sütőt egyedül vette át a vezetést. Innen pedig nem volt megállás, a hazaiak rutinos versenyzője a további fordulókban is kiegyensúlyozottan játszva, szinte letarolta a mezőnyt és 100%-os teljesítménnyel nyerte meg a versenyt.

Igazi kiélezett küzdelem inkább a további dobogós helyekért folyt. Frank István nemzetköz mester a Rudolf elleni fiaskóját feledtetve sorban győzte le nemzetközi mester ellenfeleit, ám az 5. fordulóban az ezüstérmet eldöntő játszmában feladásra kényszerült holtversenyes társa, Sütő ellen. A kezdeti kisiklás után a 6. fordulóra magára talált Vámosi Albert IHCF mester is. Legyőzte Sütőt életben tartva így dobogós reményeit, de a záró fordulóban Frank hátrányosabb állásból kiharcolta Gados László IHCF mester ellen a döntetlent, ami számára a bronzérmet jelentette.

 

Végeredmény:

 

Rudolf László Bátaszék Nk.nm. 6,0 pont

Sütő Péter Debrecen Nk.m. 4,0 pont

Frank István Dombóvár Nk.m. 3,5 pont

 

 

Ilyen kiemelkedő teljesítményre, mint a bátaszéki Rudolf László mostani 100%-os győzelme 10 éve nem volt példa a hexasakk hazai történetében. Ezzel egyúttal megszakította a debreceni Sütő Péter 3 éve tartó sikersorozatát, ami alatt a cívisvárosi hexázó minden versenyt megnyert amelyen résztvett.

 

A verseny részletes beszámolója, játszmákkal megtalálható a http://hexasakk.5mp.eu/ honlapon.

- HBN -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!