Debrecen hírei

2013.05.22. 11:47

Kikaptak, de még így is él a remény

Bár 11–6-os vereséget szenvedett a DEAC Üllőn, ha az utolsó bajnokiját megnyeri, még játszhat osztályozót.

Bár 11–6-os vereséget szenvedett a DEAC Üllőn, ha az utolsó bajnokiját megnyeri, még játszhat osztályozót.

Futsal. Az Üllő FC Cső-Montage együttesével csapott össze az alsóházi rájátszás utolsó előtti, 9. fordulójában a DEAC Futsal Club. Az Üllő legutóbbi győzelmével matematikailag is bebiztosította bentmaradását az első osztályban, így a pestiek számára tét nélküli volt az összecsapás, ezzel szemben a debreceniek továbbra is élet-halál harcot vívnak az NB I-es tagságuk megtartásáért.

Biztatóan indult a derbi, Ponczok Tamás révén a vendégek szerezték meg a vezetést az ötödik percben. Ezt követően kiegyenlítetté vált a játék, 3–3-as döntetlennél zárult az első félidő. A szünet után a hazaiak kapták el jobban a fonalat, gyors egymásutánban lőtt három góljuknak hála elhúztak 6–3-ra. A folytatásban próbált kapaszkodni a DEAC, ám a hátrány csak nőtt, ráadásul a cívisvárosi kapust, Szalánczi Zoltánt ki is állították. Az utolsó percben mindkét csapat betalált még egyszer-egyszer, ezzel kialakítva a 11–6-os üllői sikert.

Még van esély

A DEAC húsz egységgel jelenleg az utolsó helyen áll a tabellán, de mindössze egy ponttal van lemaradva az osztályozós helyen tanyázó Veszprémtől. A dunántúliaknak azonban már nincs mérkőzésük, ellenben a cívisvárosiakra még vár egy ütközet a Rubeola ellen május 27-én, hétfőn 18.30-tól Debrecenben. Darányi Antal alakulatának ezen a találkozón mindenképpen nyerni kell, mert csak így előzheti meg a Veszprémet, és végezhet osztályozót érő helyen.

HBN

A tények

Üllő FC Cső-Montage–DEAC Futsal Club 11–6 (3–3)

Üllő, Üllő Városi Sportcsarnok. Vezette: Baghy Csaba.

Üllő: Laucsek A. – Simon Á., Takács M., Lantos I., Simon Zs. Csere: Kanalas L., Mezőfalvi L., Póta B., Krizbai Gy., Klacsák B., Riscutia Á., Molnár L. Vezetőedző: Jávor István.

DEAC: Szalánczi Z. - Angyalos A., Fekete V., Nagy I., Ponczok T. Csere: Harmati T., Kovács I., Varga D., Nagy Zs., Milbik K. Vezetőedző: Darányi Antal.

Gól: Póta B. (7.), Simon Zs. (11., 37., 38.), Simon Á. (11., 25., 35.), Mezőfalvi L. (26., 40.), Takács M. (27.), Krizbai Gy. (33.), illetve Ponczok T. (5., 40.), Angyalos A. (16.), Fekete V. (16., 38.), Szalánczi Z. (30.).

Sárga lap: Simon Á. (18.).

Piros lap: Szalánczi Z. (33.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!