Debrecen hírei

2013.05.13. 16:02

Hajdúsági rangadó a baseball ligában

Hajdúsági rangadót rendeztek az NB2-es baseball csoportban. Debrecen Tigers a mikepércsi Black Sox csapatát fogadta otthon.

Hajdúsági rangadót rendeztek az NB2-es baseball csoportban. Debrecen Tigers a mikepércsi Black Sox csapatát fogadta otthon.A tavalyi évben a két együttes még közösen nevezett a bajnokságba, de idén már a Tigrisek önállóan tudtak megfelelő létszámú játékossal elindulni az NB2-es csoportban. A múltkori hazai fordulóhoz hasonlóan, most is dupla mérkőzés lett megrendezve a két csapat számára.

A két gárda megközelítőleg azonos erősséggel bír, így kemény összecsapásra lehetett számítani. Ezért az edző, Bánkuti Mihály a legerősebb felállásban küldte fel a csapatát. A dobódombon Balaskó Ákos állt, míg a fogó Szilágyi Dániel volt. A bázist védők helyén Kovács Kristóf, Hagymási Péter, Duró Péter és Balkus Tamás helyezkedtek el. A pálya külső részén pedig Bellon Róbert, Kajtár Gergő és Szufelják János védekezett. Ennek ellenére az ötödik körig a védő játékosoknak nem sok dolguk akad, hisz Balaskó Ákos dobásai olyan erősek és gyorsak voltak, hogy az ellenfél csapatnak nem sikerült elütni a labdát, és bázisra futni. Mindeközben a Tigers sorra hozta a pontokat. Ráadásul Kajtár Gergőnek sikerült "home runt"-t is ütni az első mérkőzésen, ezzel is megmutatva az ellenfél csapatának, hogy a tigrisen a győzelemre hajtanak. Az első játszma idő előtt ért véget, mivel a 7. körben megszerezték a tigrisek a 12-ik pontjukat, ezzel beállítva 10 pontos különbséget. Ez pedig már elegendő a volt a győzelemhez. Aztán következet egy rövid szünet.

A kis pihenő után a tigrisek dobót cseréltek, így Duró Péter következett, majd őt követte Bánkuti Mihály a dobódombon. Emellett más posztokon is voltak cserék. Bár kicsit fáradtam, de még mindig elszántan játszott a hazai csapat. Mindez meg is mutatkozott a védőjátékban, hisz az ellenfélnek továbbra is csak nagyon nehezen sikerült pontot szerezni, miközben Balaskó Ákos feltette a pontos az i-re azzal, hogy sikerült neki egy "grand slam"-et ütni, vagyis olyan "home run"-t amikor már minden bázison van egy-egy csapatársa, és így minden befutó játékosért pont jár, azaz ezzel az ütéssel egyszerre 4 pontos szerzett a csapatnak. Idén ez már az ötödik "home run"-ja. Végül a második mérkőzést is győzelemmel zárta a Debrecen Tigers csapata, melynek az végeredménye 9:3 lett.

A pünkösdi hétvégén a Tigers a jelenlegi listavezető Nagykanizsa Ants csapatához utazik, ahol egy nehéz mérkőzés vár rájuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!