Debrecen hírei

2013.05.30. 13:42

Andersen visszatér, és vele tart Jepsen Jensen

Gyűlik a mezőny a Debrecenben megrendezendő csillagok háborújára.

Gyűlik a mezőny a Debrecenben megrendezendő csillagok háborújára.

Salakmotor. Ha nem is vészesen, de közeledik a nagy nap: június 15-én salakmotoros Grand Prix-kvalifikációnak ad otthont Debrecen. A május 1-jei Európa-bajnoki középdöntő is igazi sztárparádét hozott, ám az előttünk álló viadal még több világklasszis részvételét ígéri.

Dán dinamitok

Arról korábban már beszámoltunk, hogy hazánkat főversenyzőként Tabaka József és Magosi Norbert képviseli a derbin, s most újabb nevek kerültek nyilvánosságra a startlistáról. A dán egyéni bajnokság döntött arról, kik indulhatnak a GP-kvalifikáción Hans Nielsen utódai közül, így eldőlt, hogy Hans Andersen és Michael Jepsen Jensen érkezik a cívisvárosba. Andersent nem kell bemutatnunk a hajdúsági drukkereknek, hiszen a munka ünnepén dobogóra állhatott a cívisvárosi Eb-n, elnyerve a szurkolók szeretetét. A mindössze 21 esztendős Jepsen Jensent a Grand Prix-ból és a Világkupából is jól ismerhetjük, ugyanis tavaly megnyerte Vojensben az Északi Nagydíjat, illetve tagja volt a csapat-világbajnoki aranyérmet szerző dán gárdának. S hogy teljes legyen a sikertörténet, a Liglad becenévre hallgató ifjú titán junior világbajnoki címet ünnepelhetett az elmúlt idény végén.

Fisher és Iturre

A dánok mellett Debrecenben láthatjuk, az amerikai Ryan Fishert és az argentin Jonathan Iturrét, míg Daniel Nermark szereplése kérdéses, ugyanis a svéd szövetség őt jelölte a viadalra, viszont április végén megsérült, s azóta még nem ült motorra a 36 esztendős vaspapucsos.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!