Debrecen hírei

2013.04.22. 09:27

Kettős győzelemmel zárt az Eötvös DSE

A női röplabda NB II-ben a Ráthonyi Kft-Eötvös DSE az utolsó fordulóban Gödöllőre látogatott.

A női röplabda NB II-ben a Ráthonyi Kft-Eötvös DSE az utolsó fordulóban Gödöllőre látogatott.

Sajnos a debreceniek keretéből hetek óta hiányzik Fehér Anna Ditta, a csapat egyik olyan játékosa, aki sérülése előtt minden mérkőzést végigjátszott, aki most sem tudott a csapat rendelkezésére állni.

Február elején a két felnőtt csapat legutóbbi mérkőzésén a debreceniek a legminimálisabb különbséggel győztek, így ismét izgalmas találkozó elé néztek a felek. Ráadásul a hazaiak csapatában játszott az a Hárfa Dominika is, aki az NB I-es bajnoki döntőben is többször pályára lépett már a TEVA Gödöllői RC együttesében.

Bár az első játszmában a debreceniek végig vezettek, a végjáték izgalmasra sikerült, és csak 26:24-re sikerült győzni. A második szettben a gödöllőiek egyenlíteni tudtak, sőt a harmadik – rendkívül szoros – játékrészt is megnyerték, itt is csak két pont volt a különbség. Mint sokszor a bajnokság során, most sem adta fel a mérkőzést az Eötvös DSE. A negyedik játszmában taktikusabb játékkal egyenlítettek, majd a döntő szettben – a bajnokság során hatodik alkalommal – a legkisebb különbséggel nyertek.

Ezzel az újonc felnőtt debreceni csapat 15 győzelemmel és 6 vereséggel fejezte be a bajnokságot.

A junior találkozó már kevesebb izgalmat tartogatott. A gödöllői lányok kicsit csalódottak voltak, hogy a felnőtt találkozót nyert helyzetből elveszítették, így a debreceniek viszonylag simán nyerték az első két szettet. A közel félórás harmadik játszmában minimális különbséggel győzött a Gödöllő, de a negyedik etap ismét a hajdúságiaké volt.

Az Eötvös DSE junior gárdájának összesített mérlege: 16 győzelem és 5 vereség.

A képen felső sor balról jobbra: Fehér Anna Ditta, Fehér Zsófia, Szabó Csenge, Zolnai Vanda, Mező Beatrix, Kovács Katalin, Nagy Noémi, Szabó Kármen, Marczin Daniella, Szombathy András edző, Tóth Nikolett Lili, Vegera Lívia. Guggolnak balról jobbra: Bardócz Brigitta, Bacsó Bettina, Pető Tamara. Fotó: Pentelényi László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!