Debrecen hírei

2013.01.04. 15:33

Varanyi Sándor a kizárással kapcsolatosan

A frakció döntésének örülök, de leginkább annak, hogy nem magamnak kellett meghozni a döntést.

A frakció döntésének örülök, de leginkább annak, hogy nem magamnak kellett meghozni a döntést.

Sajnos az indoklásból kiolvasható az, hogy erőltetve kerestek indokot, és hogy nincsenek tisztába frakciótársaim azzal, hogy egy a kirívóan közösség ellenes magatartás egy büntetőjogi fogalom, ami ebben a formában csupán rágalmazás. Természetesen ilyen nem történt. A döntés hátterében az áll, hogy frakciótársaim ellen etikai vizsgálatot indítottam melyben már elmarasztalás is történt levéltitoksértés miatt.

A döntés álláspontom szerint az ebből fakadó sértődöttség meggondolatlan eredménye.

A Jobbik debreceni szervezetében immár több éve húzódó erkölcsi válságról beszélhetünk, mely számomra vállalhatatlan, emiatt már korábban lemondtam az alelnöki tisztemről is. Személyem kényelmetlenné vált, mivel a kritikák mellett folyamatosan kiálltam, és nyilvánvalóvá tettem, hogy vannak olyan mélységek, ahova nem kívánom követni sem a frakciótársaimat sem a jelenlegi megyei vezetést!

A legutóbbi időkben nyilvánvalóvá vált, hogy a szervezet hajdú-bihari és debreceni vezetői sem a saját szabályaikat, sem a törvényeket, sem más normákat sem kívánnak betartani. A jobboldali, keresztény-konzervatív értékek képviseletét illetőn a debreceni szervezet vezetése álláspontom szerint hitelét vesztette, inkább sorolhatóak az ultraliberálisok közé immár!

A feltárt belső ügyek csak azért nem képezik büntetőeljárás tárgyát, mert a Jobbik legfelsőbb vezetésének kérésére nem kezdeményeztünk feljelentést.

Azon tagok, akik tudtak a szervezetben történt eseményekről, azokat mélységében ismerték, rendre kiléptek a debreceni szervezetből, de volt, aki a Jobbikból is. A vezetés hibájából a debreceni szervezet az elmúlt időszakban igen értékes tagokat veszített.

Frakciótársaim egyetlen vizsgálati indítványomat sem kifogásolták, ameddig a fegyelmi vizsgálat el nem indult ellenük. Kizárásom valószínűsíthető indoka lehet még a 2-es villamos vizsgálóbizottság körüli törvényességi vizsgálat kezdeményezése, a város eladósodása tárgyában indított feljelenés, mellyel ezek szerint a debreceni Jobbik nem ért egyet. Értékelésem szerint a frakciótársaim ál-ellenzéki magatartást folytatnak, ami nem egyeztethető össze a Szent Koronára tett eskünkkel, az elszámoltatásra kapott felhatalmazással, melyet a választópolgároktól kaptunk! Nem tartom kizártnak, hogy a kizárásom a Jobbik frakció és a Fidesz frakció összezárásának az eredménye.

A Frakcióvezető Úr, mint köztudott egzisztenciálisan nem a maga ura, ugyanis a munkáltatója a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. alvállalkozója, ami láthatóan a politikai munkájára is rányomja a bélyegét.

A jelenleg kialakult helyzet a látszat ellenére szerencsés, mivel a frakciónk az eredeti útról érezhetően letérni kíván, és így lehetőségem nyílik a lelkiismeretem szerint cselekedni, a frakciófegyelem korlátai nem fékeznek.

A Jobbik által eredetileg megfogalmazott irány és értékek továbbra is irányadók, munkámat e szerint kívánom végezni, a helyi konfliktusok ebben meggátolni nem tudnak.

Varanyi Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!