Debrecen hírei

2013.01.01. 17:47

Jegyzet: Vége 2-esnek

<em>Mármint a 2012-esnek! Mert Debrecen lakói a 2-es kapcsán mind ugyanarra gondolnak, s a szó, hogy "vége", itt értelmezhetetlen. A beruházás éppenhogycsak elkezdődött. A gyanútlan debreceniek egy része a kudarc miatt Kósa Lajosra haragszik.</em> <strong>Szabó Katalin jegyzete.</strong>

Mármint a 2012-esnek! Mert Debrecen lakói a 2-es kapcsán mind ugyanarra gondolnak, s a szó, hogy "vége", itt értelmezhetetlen. A beruházás éppenhogycsak elkezdődött. A gyanútlan debreceniek egy része a kudarc miatt Kósa Lajosra haragszik. Szabó Katalin jegyzete.Azt gondolják, a polgármester oda nem figyelése, melléfogása vagy ügyetlen "ügyeskedése" folytán jutottunk ide. A debreceniek másik része mást sejt. Meggyőződésük szerint Kósa Lajos mindent megtett volna hogy elgördítse az akadályokat a sínépítők elől. Nem hiányzott neki a gödrökön át bukdácsoló választók szitkozódása. De ennyire jutott.Pedig Kósa Lajos nem akárki: a választás után ő mondhatta be Európának, hogy a csőd szélén állunk - bedöntve a forintot. Unortodoxiában ő jegyzett számos törvényjavaslatot, de ő állt ott a londoni csatorna partján is, amikor a bajnok Risztov Éva kiszállt a vízből. A Kósa Lajos Intézmény stabil, erős. Az Arcadomon mégis fennakadt.

Egyetlen ember van ma az országban, aki bármikor, bárkivel "elbír": Unio, IMF, bankok, nyugdíjpénztárak mind nyüszítenek, ha beszól. Most mégis hallgatott, tűrve, amint a Demján-érdekeltségű vállalkozás bolondot csinál a legsikeresebb polgármesteréből. Arra gondolni se merek, hogy közben befelé kajánul kuncogott. De akkor mire gondoljak? Ki és mért nem nem engedte/akarta, hogy haladjon a beruházás? Kinek a számláját terheli az alvállalkozók megalázása, a munkások becsapása? És hol a pénz, hol a mindenkori Budai Gyula?

A Debrecenieknek megvan erre a maguk válasza.

 

Szabó Katalin

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!