Debrecen hírei

2012.12.10. 16:26

Három vevő is van a Bikára?

Debrecen - Az érvényes pályázat nyomán az elővásárlási jogukat bejelentők is "képbe kerültek".

Debrecen - Az érvényes pályázat nyomán az elővásárlási jogukat bejelentők is "képbe kerültek".Hosszú idő után végre érvényes vételi pályázat érkezett a Hotel Aranybikára - erősítette meg a Napló értesüléseit Buga Imre, a főtéri szálloda felszámolóbiztosa. Mint megtudtuk, ezen a legutóbbi, december 3-án zárult pályázaton ráadásul két elővásárlásra jogosult is bejelentette vételi szándékát, amennyiben érkezik érvényes pályázat, így most az ő "térfelükön a labda".

- Mindkét elővásárlási jogát bejelentőnek elküldtem már levélben a vételi árat, a pályázati feltételeket, és arra kértem őket, hogy postafordultával jelezzék kívánnak-e élni vételi jogukkal. Amennyiben igen, úgy a visszajelzéstől számítva 15 nap áll rendelkezésükre a pályázatban kiírt feltételek teljesítésére, igazolására. De természetesen el is állhatnak ettől a joguktól. Abban az esetben az érvényes pályázatot benyújtóval megkezdjük a tárgyalásokat - mondta lapunknak Buga Imre. Kérdésünkre válaszolva a felszámolóbiztos azt ugyan megerősítette, hogy az FHB a fő hitelezője a Hotel Aranybikát is tulajdonló Cívis Hotels Zrt.-nek, azt viszont már nem, hogy a bank lenne az egyik vevő, mint mondta "a pályázók nem jogosították fel, hogy a nevüket elárulja". A Cégközlönyben megjelent nyilvános pályázatban nettó 1,316 milliárd forint vételárat (épület, eszközök, művészeti alkotások együtt) jelölt meg Buga Imre, ám elképzelhető, hogy a hotel ennél alacsonyabb összegért kel majd el. Elmondta, az ár a jelzálog-hitelezővel való egyezségtől és az ajánlattól is függ. Azt viszont nem árulta el, hogy mekkora lehet a végső összeg. A pályázóról kérdésünkre annyit közölt, inkább befektetőnek mondható, s elképzelhetőnek tartja, hogy később a vevő az üzemeltetést átadja másnak. 

HBN-Fabók Ágnes

 

Korábban írtuk:

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!