Debrecen hírei

2012.11.22. 08:00

Hétgólos győzelem a Junior Válogatott ellen

Vízilabda - Egy hét alatt negyedik összecsapásán csobbant medencébe a Debrecen vízilabdacsapata, Gyöngyösi András tanítványaira egy Európa Kupa negyeddöntőbeli és két bajnoki találkozó után ezúttal is élvonalbeli mérkőzés várt.

Vízilabda - Egy hét alatt negyedik összecsapásán csobbant medencébe a Debrecen vízilabdacsapata, Gyöngyösi András tanítványaira egy Európa Kupa negyeddöntőbeli és két bajnoki találkozó után ezúttal is élvonalbeli mérkőzés várt. Az ellenfél a két olimpiai bajnok, Dr. Horkai György és Varga Zsolt által irányított újonc, Junior Válogatott volt a Vodafone Férfi Vízilabda OB I. ötödik fordulójából pótolt találkozón. A mérkőzést ugyan a Junior Válogatott kezdhette, első lehetőségükből nem sikerült betalálniuk, a következő támadást vezető Debrecennek azonban igen, Weszelovszky használta ki ugyanis csapata emberfóros helyzetét, egy perccel később a robosztus center, Korolija pedig kétgólosra növelte az előnyt. Az újonc korosztályos legjobbak mintha ekkor ugrottak volna csak a Debreceni Sportuszoda medencéjébe, Jansik fórból jegyzett találatával és Szabó Bendegúz duplájával kiegyenlítettek, majd megfordították a meccs állását.

 

Fordítottak

A következő játékrész elején kapuscserére szánta el magát Gyöngyösi András, majd egy „Gyerünk már!” felkiáltással indította neki a folytatásnak tanítványait. A buzdító szavaknak meg is lett az eredménye, fél percen belül a második találatát szerző Weszelovszky góljával egalizált a Debrecen, Alex Giorgetti pedig visszavette együttese előnyét. Megrázta magát a piros-fehér alakulat, Vindisch találatával már két góllal ment a hajdúsági társaság, míg kapuját az Európa-bajnok cerberus, Braniszlav Mitrovics biztosan őrizte. A negyed lefújása előtt egy másodperccel akcióból még az ifjú titán, Halek Márton is feliratkozott a gólszerzők közé, míg a Horkai György-Varga Zsolt páros által dirigált juniorok ezúttal nem zörgették meg a Debrecen hálóját.

A harmadik negyed gólgyártását Weszelovszky kezdte, ám nem sokáig vezethetett négy góllal a cívisvárosi együttes, hiszen ekkor Szabó és Sánta révén kettővel felzárkózott a vendég együttes. A folytatásban azonban folyamatosan nyomott a házigazda, amely fölénynek meg is lett az eredménye, Giorgetti triplájával 10-5-ös állásnál vonulhattak a rövid szünetre az alakulatok. Az utolsó nyolc percet igazi gólparádét hozott, Misics és Korolija egy-egy, Halek kettő találattal járult hozzá a 14-7-es hajdúsági győzelmet hozó sikerhez.

A Debrecen vízilabdacsapata tehát a három bajnoki győzelemért járó kilenc pont bezsebelése után most már teljes gőzzel a szombati, moszkvai visszavágóra koncentrálhat. Gyöngyösi András tanítványai az Európa Kupa negyeddöntőjének második találkozójára négygólos előny birtokában indulnak útnak pénteken Oroszországba. HBN-OLAHA

 

Vodafone Férfi Vízilabda OB I., 5. forduló

DEBRECEN – Junior válogatott 14-7 (2-3, 4-0, 4-2, 4-2)

Debrecen, 800 néző. Vezette: Marjay Zs., Csanádi Zs.

Debrecen: Nébald O. – Korolija 2, Giorgetti 4, Varga T., Süveges M., Letica, Weszelovszky L. 3. Csere: Palotás G., Kállay M., Vindisch F. 1, Misics 1, Párkányi Á., Halek M. 3. Edző: Gyöngyösi András.

Junior válogatott: Péterfy M. - Sánta D. 1, Jansik Sz. 1, Sedlmayer T., Berta J., Zakánki G., Szabó B. 3. Csere: Gyárfás T. 1, Lőrincz B., Manhercz K. 1, Kalanovics B., Németh T. J., György D. Edző: Dr. Horkai György.

Gól – emberelőnyből: 6/4, ill. 7/3.

Gól – büntetőből: 1/1, ill. 0/0.

Kipontozódott: Süveges Máté.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!