Debrecen hírei

2012.11.13. 12:51

Balla Irma-per - Jövő pénteken újabb ítélet

Debrecen - A vád és a védelem abban egyetértett, hogy az új eljárás nem hozott újdonságot.

Debrecen - A vád és a védelem abban egyetértett, hogy az új eljárás nem hozott újdonságot.Lényegében megismételte 2010 tavaszi vádbeszédét Gulyásné dr. Birinyi Ildikó ügyész az ifj. Schönstein Sándor ellen emberölés vádjával zajló megismételt első fokú eljárás keddi tárgyalási napján a Debreceni Törvényszéken. A vád által intelligens, környezete manipulálására hajlamos, egocentrikus, személyiségzavaros és édesanyja vele szemben támasztott magas elvárásainak megfelelni nem tudó fiatalemberként lefestett vádlott az ügyészség szerint 2007 áprilisában – 27 éves volt akkor – összeveszett a sértettel, mert nem akart kitakarítani, miként azt az asszony elvárta. A vádlott elment otthonról, majd mikor órákkal később hazament azt tapasztalta, hogy édesanyja bezárta az ajtót, s hiába csönget, nem nyitja ki. A vád alapján Balla Irma csak húsz perc múlva engedte be, s ezen úgy összevesztek, hogy a fiú agyonverte a nőt egy máig ismeretlen eszközzel.

Hazudik, csúsztat…

Dr. Magyar György védő a vád tarthatatlanságát hangsúlyozta, mondván, a megismételt elsőfokú eljárás – miként azt az ügyész is megjegyezte – se pro, se kontra nem hozott újat. Márpedig a korábbi elsőfokú – Schönsteint 12 év fegyházzal sújtó – ítéletet éppen azért helyezte hatályon kívül a másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla 2011 márciusában, mert nem találta azt kellően megalapozottnak. A bizonyítékok és szakértői véleményekből mindössze az következik – mondta a védő –, hogy Balla Irmát meggyilkolták, de az nem, hogy az emberölést Schönstein Sándor követte el. Ezért kérte a felmentését.

A vádlott az utolsó szó jogán azt mondta, az ügyészség hazudik, csúsztat és feltételezésekbe bocsátkozik, s kérte ártatlansága megállapítását. Ítélet a jövő pénteken.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!