Debrecen hírei

2012.07.21. 17:09

Utánpótlás válogatott igazolt a Factumhoz

Kosárlabda - Helmeczi András 22 éves, 195 centi magas kosaras, és saját bevallása szerint az igazi áttörésre vár, ami legutóbb Jászberényben nem jött össze neki, de Debrecenben ez lesz a célja a tehetséges mezőnyembernek, akivel egy évre írt alá a Factum Sport.

Kosárlabda - Helmeczi András 22 éves, 195 centi magas kosaras, és saját bevallása szerint az igazi áttörésre vár, ami legutóbb Jászberényben nem jött össze neki, de Debrecenben ez lesz a célja a tehetséges mezőnyembernek, akivel egy évre írt alá a Factum Sport.

A korosztályos válogatottakban húzóember volt a fiatal kosaras, aki gyakorlatilag irányítóként, hátvédként és bedobóként is hasznosítható a pályán - képes messziről is pontosan betalálni, de betörésekkel is riogatja az ellenfeleket, emellett a védőmunkáját is dicsérik a szakemberek. Legutóbb a JKSE színeiben szerepelt, de nem volt túl jó idénye, és az egyébként is főleg a légiósaira építő gárdánál megfelelő játékmennyiséget sem kapott. Előtte Sopronban, Pécsen és a MAFC-nál játszott.

Helmeczi így foglalta össze Debrecenbe igazolásának okait: - A több játéklehetőség miatt döntöttem a Factum mellett. Menedzseremmel úgy éreztük, erre itt lehetőségem lesz. Igazi áttörést reméltem az előző idényemtől, de nem jött össze. Voltak jó meccseim, de egészében véve többet vártam magamtól. Korábban Sopronban éreztem a legjobban magam, ahol a bizalom is megvolt felém és a hangulatra sem lehetett panasz, emellett rutinos edző irányított minket. Debrecenben magamtól azt várom el, hogy amit csak lehet kihozzak tudásomból, lehetőleg sokat legyek pályán és a csapattal minél több derbit nyerjünk meg – fogalmazott a kosaras.

Kölcsönös segítség

Kenny Izzo általános menedzser, aki az igazolásokat is gardírozza, szintén elmondta véleményét a klub új kosarasáról. – Sokoldalú, tehetséges mezőnyember. Debrecenben remek védőjátékos válhat belőle. Sebességét igyekszünk majd kihasználni, illetve nagyon reméljük, hogy ő – akárcsak az előző igazolásunk, Cseh György – a Factumban éppen megfelelően tud fejlődni, ami a csapat hasznára lesz, s kölcsönösen segítjük egymást. Mindketten letettek már valamit a magyar kosárlabdában, tehát nem ismeretlen tehetségek, ám még sok kiaknázandó lehetőség van bennük.

Helmeczi Andrásnak nem lesznek ismeretlenek a debreceni fiatalok, hiszen több alkalommal is együtt szerepeltek egy-egy adott korosztályos válogatottban, sőt, 2008-ban Debrecenben a Hódosban és az Oláh Gábor utcában játszottak vállvetve az akkori magyar U18-as válogatottban, amely alakulat egyik pontfelelőse éppen Helmeczi volt.

HBN-KSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!