Debrecen hírei

2012.06.04. 13:55

Az egykori közönségkedvenc újra a DVSC-t erősíti: a szenegáli támadó hároméves szerződést írt alá

Labdarúgás. A nemrégiben felröppent pletyka igaznak bizonyult, Sidibe valóban visszatér a cívisvárosba. Az egykor meghatározó Loki-játékos négy és fél év után, immár férjként és apaként tér vissza a DVSC-TEVA labdarúgócsapatához, az alapozást már a hajdúságiakkal kezdi meg.

Labdarúgás. A nemrégiben felröppent pletyka igaznak bizonyult, Sidibe valóban visszatér a cívisvárosba. Az egykor meghatározó Loki-játékos négy és fél év után, immár férjként és apaként tér vissza a DVSC-TEVA labdarúgócsapatához, az alapozást már a hajdúságiakkal kezdi meg.   A csatár 2005 nyarán igazolt a piros-fehérekhez: az itt töltött két és fél év alatt igazi kedvencé vált, ami érthető is, hiszen ontotta a gólokat. Sidibe 2008 januárjában hagyta el a debreceni együttest, az útja Belgiumba vezetett, az élvonalban szereplő Saint-Truidenhez szerződött – belgiumi pályafutása alatt összesen ötvenkétszer vette be az ellenfelek kapuját. A gólvágó tehát visszatért, hogy miért, arról ő maga mesélt.

Itt az igazi

– Mindig is a Loki volt a „csapatom”. Bár elmentem innen, szép emlékeket őriztem Magyarországról, a Lokiról, Debrecenről. Az itt töltött éveim voltak számomra a legfontosabbak, igaz, jártam más országokban is, de Debrecen adta nekem a legtöbbet. Jó újra itt lenni – fogalmazott Ibrahima Sidibe, aki látszik, hogy valóban boldog, és örül, hogy visszatért egykori sikerei helyszínére. A beszélgetés során az is kiderült, hogy a gólvágó a kimaradt idő ellenére is képben van a csapatot illetően.

Szerintetek lesz olyan sikeres Sidibe, mint korábban? Szavazzatok a HAON-DVSC Facebook oldalán!

 

 

Barátságban Coulibalyval

– Még mindig sok embert ismerek itt, maradtak kapcsolataim, interneten keresztül mindig követtem, hogy mi történik a Lokival, néztem a meccseket, amikor csak lehetőségem volt rá – tudtuk meg a 31 éves szenegáli csatártól, akinek érkezésével még acélosabb lehet a Loki támadósora, amire szükség is van, hisz nemsokára a Bajnokok Ligájában küzd a Lokomotív. Érdekesség, hogy a Loki egykor házi gólkirálya, Ibrahima Sidibe jól ismeri Adamo Coulibalyt, az NB I. 2011/2012-es szezonjának gólkirályát, akivel a Sint-Truidenben játszott együtt. HBN–SZADÓ Névjegy Név: Ibrahima Sidibe Születési idő: 1980. augusztus 10. Születési hely: Nguidile, Szenegál Magasság: 193 cm Poszt: csatár Jelenlegi klub: DVSC-Teva Válogatottság: 2 (Szenegál) Sikerek: bajnok a DVSC-vel (2006, 2007), Szuperkupa-győztes a DVSC-vel (2005, 2006, 2007), Zilahi-díj (2007)

Címkék#sidibe

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!