Debrecen hírei

2012.05.27. 18:18

Debreceni úszó Eb - Cseh arany-, Verrasztó ezüstérmes 400 m vegyesen

Debrecen, 2012. május 27., vasárnap (MTI) - Cseh László arany-, Verrasztó Dávid pedig ezüstérmet nyert vasárnap 400 m vegyesen a debreceni úszó Európa-bajnokságon.

Debrecen, 2012. május 27., vasárnap (MTI) - Cseh László arany-, Verrasztó Dávid pedig ezüstérmet nyert vasárnap 400 m vegyesen a debreceni úszó Európa-bajnokságon.Cseh esélyeshez méltón kezdett, 50-nél vezetett, 100 méternél azonban a görög Joannisz Drimonakosz egy kicsit előtte haladt. Háton aztán visszavette a vezetést, fokozatosan növelte előnyét, melyet mellen és gyorson is megőrzött, s végül nagy fölénnyel csapott elsőként a célba. Ezen a távon sorozatban az ötödik, összességében pedig a 11. normálmedencés Eb-elsőségét gyűjtötte be, egyben a magyar úszósport 75. Eb-aranyát szerezte. Debrecenben korábban megnyerte a 200 m vegyest és a 200 m pillangót is.

Verrasztó az első hossz után még a döntős mezőny második felében tempózott, 100-nál már negyedik volt, aztán a hátúszás végére felzárkózott Drimonakosz mögé, majd mellen és gyorson nagyot küzdött vele, és végül megelőzte őt.

"Maradt egy kicsi bennem, mert az időeredmény nem túl jó, ez kevés lesz majd a későbbiekben" - értékelt Cseh László. "Benne volt egy kis tartogatás, mert a váltóban még kell úsznom. Erős kezdés volt a terv, ez az olimpiai felkészülés miatt kell. Féltem azért ettől a számtól, hetedik napja versenyzem, és ez az utolsó napon így nagyon kemény volt. Fantasztikus volt a közönség, mint mindig, sokat számított, de hál istennek, úgy érzem, nem volt olyan szoros küzdelem most. Mindenképpen kell majd egy-két nap az olimpiai felkészülés folytatása előtt, mert ez az egy hét nehezebb volt, mint három hét edzőtáborozás."

"Nem rossz, örülök az időnek, amit úsztam" - jelentette ki Verrasztó Dávid. "Úgy érzem, erős 100 gyorsot mentem."

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!